Norsk knockout

De norske håndballjentene er klare for nok en finale etter å ha feid over Ungarn i EM-semifinalen.

BEOGRAD: Norges håndballjenter gjør dermed som vanlig og spiller for gull rett før jul. Karl Erik Bøhns Ungarn var sjanseløs og tapte lørdagens EM-semifinale 30-19.

Alt var avgjort etter den første halvtimen (16-11) foran vel 3000 tilskuere i Beogradska Arena. Hallen har kapasitet for å ta i mot 20.000.

– Jeg føler at vi har mye, mye på lager. Det er mye kraft igjen, sier Karoline Dyhre Breivang til NTB.

Ungarn hang med i 17 minutter og ledet 9-7. Men så begynte ungarerne å kaste bort ballen. Det ga de norske jentene mange sjanser.

Norges keeper Katrine Lunde Haraldsen var borti et av de åtte første skuddene hun fikk mot seg. Så våknet også målvakten virkelig.

Norge «vant» 9-1 i løpet av et snaut kvarter (18.- 30. minutt) i 1.-omgangen. Og der gikk toget for Ungarn.

Fem strake?

Ungarn hadde hele 23 tekniske feil mot Norges sju. Da er resultatet gitt. Norge spiller søndag for sin femte strake EM-tittel.

Seiersrekka startet i Ungarn for åtte år siden med finaleseier over Danmark. På veien dit ble Ungarn overkjørt 44-29 i en av norsk håndballhistories mest minnerike kamper.

Norges dominans i kvinnehåndball er kanskje ikke noe alle andre setter så stor pris på. Den har vært total lenge:

Søndag spilles den niende finalen siden 2005. Norge er med for åttende gang.

I samme periode har Norge tatt seks gull, et sølv og en bronse.

Brudd

Fredag kveld kom nyheten om at samboerforholdet mellom Heidi Løke og Karl Erik Bøhn var over.

Det krydret oppsnakket før kampen, men bruddet ble ikke noe eksplosivt element i kampen. Løke startet med tre feil før hun stabiliserte seg på godt nivå.

Norge lekte seg til storseier og kommer nesten uthvilt til finalen. Motstanderen har et tøft Balkan-derby i kroppen, kortere hviletid og statistikken mot seg.

– Den kampen kan dra mye kraft ut av dem. Vi får håpe det blir noen ekstra ekstraomganger, sier Lunde Haraldsen. (NTB)