Norsk jente avgjorde den svenske bandyfinalen

Västerås lå under 1-3 med fire minutter igjen, men vant 4-3 etter to scoringer på overtid av norske Charlotte Selbekk. Edsbyn vant herrefinalen 5-1 over Villa.

Svensk idrett har ikke stoppet helt opp. Lørdag ble SM-finalene i bandy spilt.

Da Skutskärs-spiller Linnea Larsson satte inn 3-1 etter 83 minutter i kvinnefinalen så det bekmørkt ut for Västerås, som hadde spilt en svak kamp.

Så reduserte den finske landslagskapteinen Linda Lohiniva til 2-3 etter 86 minutter, før Charlotte Marie Selbekk fikk drømmetreff på corner tre minutter på overtid. Ballen så ut til å gå i mål, men ble stoppet på streken av en hånd.

Da ble det dømt straffe. Selbekk hamret ballen i krysset til 3-3.

Avgjorde i 95. minutt

Og det så ut til å gå til ekstraomganger, men to minutter på overtid av overtiden ble Selbekk den store helten da hun banket inn 4-3 fra 16-17 meter. Sekunder senere var finalen over.

– Jeg vet ikke hva som skjer. Det så jævlig tungt ut på 1-3, men vi ga ikke opp. Vi spilte ikke bra i dag, men kriget helt til siste sekund. Det er helt sykt, sier Selbekk.

Gullet var 21-åringens fjerde SM-gull i karrieren. I 2019 vant hun også med VSK. Da ble det seier på straffeslag over nettopp Skutskärs.

Det er tre norske spillere i Västerås – Selbekk, Ingrid Bjonge og Ingebjørg Kvaal-Knutsen. Bjonge spilte hele finalen, mens Kvaal-Knutsen ikke var i troppen.

Kampen ble spilt på Studenternas IP i Uppsala uten tilskuere grunnet koronaviruset.

Edsbyn knuste Villa

Et par timer senere var det duket for herrefinale mellom Edsbyn og Villa Lidköping.

Rødkledde Edsbyn tok ledelsen etter drøye kvarteret, etter et langskudd fra kaptein Jonas Edling.

Fem minutter før pause ble det blåst straffe til Edsbyn. Mattias Hammerström satte inn 2-0, før samme mann hamret inn 3-0 drøye minuttet etter.

Ti minutter ut i 2. omgang fikk finske Tuomas Määttä drømmetreff på helvolley fra 17 meter. Da sto det 4-0 til Edsbyn.

Villa reduserte like etter på corner ved Martin Andreasson, før Hammerström ble tremålsscorer ti minutter før slutt.

5-1 ble også sluttresulatet. Gullet var Edsbyns tolvte SM-gull.