Norge vant herrestafetten i suveren stil

Norge med Pål Golberg, Emil Iversen, Sjur Røthe og Simen Hegstad Krüger var ustoppelige og vant stafetten over 4 x 7,5 kilometer i Lahti søndag.

Det skulle handle om Norge mot to russiske lag, men da Sjur Røthe satte fart på tredjeetappen og fikk en stor luke, var det kun snakk om Norge. Simen Hegstad Krüger på ankeretappen hadde nesten 40 sekunder ned til nærmeste konkurrent.

Pål Golberg slo til ut og fikk bare med seg russerne Ilja Semikov og Aleksej Tsjervotkin. Første etappen av sistnevnte hadde blant annet et stavbrekk. Ved veksling skilte det 10,7 sekunder ned til det russiske førstelaget

Emil Iversen klarte derimot ikke kvitte seg med Ivan Jakimotsjkin på det russiske annetlaget. Men de to holdt Jevgenij Belov på det russiske førstelaget på samme avstand,

– Det ble tungt og et jageløp, og jeg klarte ikke å bli kvitt russeren, sa Iversen til NRK.

Sjur Røthe brukte litt tid på å få en avstand til Andrej Melnitsjenko, men fikk over 40 sekunder på vei inn mot mål på annenrunden. Det var finske Iivo Niskanen som var nærmest, 38,3 sekunder bak. Denis Spitsov hadde også tatt seg forbi landsmannen.

Krüger fikk en sjarmøretappe og slapp ikke russerne Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov inn i posisjon. Ustjugov måtte slippe på den siste runden, og Bolsjunov og Joni Mäki gjorde opp om de to neste plassene bak Norge. Der ble det amper stemning, der Bolsjunov slo etter finnen og kjørte han ned etter målgang.