Innenriks

Norge vant 25-1 i bandy-VM

Det ble enveiskjøring da Norge møtte Tyskland i gruppespillet i bandy-VM. Til slutt ble det 25-1-seier til det norske laget.

Etter den viktige 6-3-seieren over USA søndag, var Norge storfavoritter mot Tyskland.

Og de norske spillerne innfridde forventningene og vel så det.

Etter bare 83 sekunder lå den første ballen i mål bak en utspilt Tyskland-målvakt Viktor Rud. Det var 20-åringen Felix Callander, som til daglig spiller i Vänersborg, som fikk æren av å åpne ballet.

Solberg-spiller Sondre Kristoffersen økte til 2-0 bare tre minutter senere, før tyske Michael Dunaev reduserte til 1-2. Derfra og ut var det kun ett lag på banen.

Norge ledet 9-1 til pause. Etter hvilen tok det sju minutter før de scoret omgangens første mål, men da rant det virkelig inn: Fra det 52. minutt og fram til det 90. minutt, scoret de norske spillerne hele 16 mål.

Det endte 25-1 til Norge, etter blant annet sju scoringer av Kristoffersen, fem av Callander og fem av Stabæk-spiller Jan Olav Løyning. Lillebror Petter Løyning noterte seg for seks målgivende pasninger.