Norge til semifinale i VM tross tap

(Norge - Russland 0-2). Det var tunge spilleforhold med regn og vind da Norge tapte 0-2 for Russland torsdag på Voldsløkka. Men Norge er uansett klar for semifinale 11.00 fredag på Frogner Stadion.

VOLDSLOKKA (Dagsavisen): Der skal de mest sannsynlig møte nettopp Russland, som de tapte for torsdag. Norge blir etter alle solemerker nummer tre i gruppa (3 poeng) og møter da Russland (6), som blir nummer to. Sverige leder med seks poeng og møter Norge senere torsdag, en kamp svenskene bør vinne. Og vinneren mellom USA og Finland møter Sverige.

I torsdagens første kamp ble det 0-2-tap for Russland, til tross for flere gode muligheter.

- Den gikk egentlig ganske bra. Det var vanskelige spilleforhold og det ble lange baller og lite spill, og tøffe dueller. Men vi hadde mange bra sjanser vi også. Jeg er ganske fornøyd, sier Sagene-spiller Lene Aamodt til Dagsavisen etter tapet.

- Det blir litt dårlige forhold, men vi gjør det bra. Vi har nok sjanser til å score, men det gikk ikke veien. Vi kan si oss fornøyde med dette, selv om jeg hater å tape, sier Charlotte Selbekk.

Tidlig mål imot

For i et ufyselig vær på Voldsløkka torsdag fikk Norge seg – bokstavelig talt – en kalddusj etter bare to minutter.

Olga Bogdanova fikk gå og gå før hun fyrte av fra 16-17 meter. Skuddet snek seg forbi Norge-målvakt Mathilde Hveding Langmo til 1-0.

I hvitt for anledningen var Norge mer og mer med i oppgjøret utover omgangen. De skapte flere halvsjanser – først skjøt Helle Berntsen-Lillejord utenfor fra 20 meter, før hun minuttet etter banket et frislag like utenfor.

Charlotte Selbekk, som scoret mot Finland, fikk en stor mulighet til å utligne etter drøye 20 minutter. Hun var nesten alene med keeper, men valgte å lade børsa og skyte istedenfor å dra seg inn og avslutte alene med keeper. Det at hun valgte å dra opp kølla gjorde at forsøket ble stoppet. Russland skapte ikke stort i den første omgangen utenom målet, men hadde også bra kontroll defensivt.

To store sjanser

Norge var bare centimeter unna å gjøre 1-1 da de skapte to store muligheter i starten av den andre omgangen. Ingebjørg Kvaal-Knutsen sitt forsøk fra kloss hold ble stoppet av Russlands målvakt Ekaterina Butina, før Selbekk ikke klarte å pirke returforsøket i mål.

- Først er vi tre alene mot keeperen, men hun kommer ut og snapper ballen. Så får jeg ballen og bare skal sette den i mål, men igjen redder hun. Hun sto veldig bra, sier Selbekk om dobbelsjansen.

Da skjedde det som «måtte» skje – en lang ball gikk via en norsk kølle og til Anastasia Denisova, som var iskald alene med Hveding Langmo. Da sto det 2-0.

Det regnet nesten sidelengs i store deler av oppgjøret, men det var muligheter for å spille ball i den andre omgangen, etter at banemannskapet hadde gjort en flott innsats i pausen med å få vekk det verste vannet. Likevel var Norge unøyaktige på den siste tredjedelen og klarte ikke å score. Dermed endte det 2-0 til Russland.

Finale er mulig

Fredag møtes lagene mest sannsynlig igjen. Både Aamodt og Selbekk har oppskriften klar på hvordan de skal ta seg til en historisk finale – sette sjansene.

- Vi må sette sjansene våre og ikke la de få så mye spillerom, for de har et par som er veldig raske. Det må vi ha fokus på, sier Aamodt.

- Vi må score mål. Det klarte vi ikke i denne kampen. Vi har jo sjansene. Vi må få inn et mål eller to. Også må vi gå mye på skøyter, for de er raske. Men vi er også bedre på bedre forhold, for det var ikke helt optimal, supplerer Selbekk.