Ishockey

Norge tapte på overtid mot Slovakia i VM-generalprøven

Norge kjempet seg til forlengning i den siste oppkjøringskampen før ishockey-VM, men generalprøven mot vertsnasjonen Slovakia endte med 2-3-tap tirsdag.

Allerede etter 22 sekunder sørget Slovakias NHL-profiler for 1-0. Norge kjempet samtidig godt, og Mathias Trettenes utlignet før Slovakia gikk opp til 2-1.

Sju minutter før slutt utlignet Tobias Lindström og sørget med det for ekstraomganger. Der scoret Slovakia 3-2 og tok seieren. Samtidig går Norge går inn i VM med selvtillit.

I tirsdagens kamp var Sondre Olden tilbake i landslagsdrakta. 26-åringen, som har hatt en strålende sesong i den østerrikske ligaen, gikk rett inn i førsterekka.

Hardtkjempende

Han var dog medvirkende da det norske laget fikk en forferdelig start på kampen. Kun 22 sekunder var spilt da Slovakias Erik Černák skjøt via Jonas Holøs og i mål bak keeper Henrik Haukeland. Tampa Bay Lightning-proffen scoret etter forarbeid fra NHL-kollegaene Tomáš Tatar (Montreal Canadiens) og Richard Pánik (Arizona Coyotes).

Norges iskrigere kjempet seg gjennom omgangen og holdt 0-1. I midtperioden innledet det norske laget godt og kom til sjanser både ved Andreas Martinsen og Lindstrøm. Slovakia var samtidig det førende laget, men Haukeland holdt Norge inne i kampen.

Trettenes fikk en kjempesjanse da han kom alene med keeper, men maktet ikke å score. De norske gutta kjempet og viste at de ikke blir noen enkel motstand i VM.

Tredje periode fortsatte i samme spor der hjemmelaget styrte spillet, men med 14 minutter igjen av kampen spilte Trettenes inn til Tommy Kristiansen foran Slovakia-buret. Han fikk pucken tilbake, og fra skrått hold på venstresiden sendte han pucken på mål. En liten slovakisk målvaktstabbe senere lå den i nettet.

Spilleforlengning

Ni minutter før full tid scoret så Tomáš Zigo kontant etter å ha tatt imot puck foran det norske buret.

Norge presset på for ny utligning, og sju minutter før slutt lå pucken i Slovakia-buret. Dommerne så imidlertid hendelsen på video, og reprisen viste at målet var ute av stilling. Dermed sto det fortsatt 1-2.

Norges jaget utligning, og halvminuttet senere hamret Lindstrøm inn 2-2 i nettaket etter pasning fra Jonas Holøs. Scoringen kom i overtall. Norge var nære ved å snike med seg seieren mot slutten, men det gikk til forlengning i spill tre mot tre.

Der var Slovakia nådeløse. Richard Pánik scoret seiersmålet.

Norge får en knalltøff åpning på ishockey-VM. Russland venter i første kamp fredag. Deretter møter Petter Thoresens menn Tsjekkia og Sverige, før de spiller ytterligere fire gruppespillskamper fram til 21. mai.

Mats Rosseli Olsen ble svensk mester sist uke, og slutter seg til den norske troppen onsdag.

I oppkjøringen til mesterskapet har Norge deltatt i en nordisk cup med to kamper mot Sverige, Finland og Danmark. Der ble det fem tap og én seier (mot Danmark sist kamp). (NTB)