Norge slet seg til seier

Norge er videre til semifinalen i OL. Gull er nå igjen innen rekkevidde.

Godt forsvarsspill og god keeper er en av årsakene til at de norske håndballjentene klarte å hente seg inn og ta seieren over Brasil 21-19.

Det sto 14-9 til Brasil ved pause.

På vei ut av OL

De norske håndballjentene var utslåtte, paralyserte og på vei ut av OL. Så snudde alt på et minutt mot Brasil til 21-19-seier tirsdag.

Keeper Kari Aalvik Grimsbø var fantastisk i målet i hele annen omgang. Utespillerne var som aspeløv i 35 minutter. Brasil ledet 15-9 og hadde full kontroll. Så kom en ren forvandling, ut fra intet.

Norge ristet fram et aggressivt forsvarsspill foran en strålende Grimsbø. De norske jentene begynte å løpe kontringer. Det ga umiddelbart resultater i mål. Samtidig ble Brasil stresset og gjorde enkle feil.

Etter 52 minutter var Norge oppe på uavgjort (18-18) for første gang siden 3-3. Like etter fosset Linn-Kristin Riegelhuth Koren inn 19-18.

Et comeback for historiebøkene var rundt neste hjørne. Norge vant 11-4 i løpet av de siste 24 minuttene av kampen.

Ny sjanse

Dermed kan Norge ta sin sjuende tittel på de ti siste forsøkene. Etter to meget tunge uker der laget virket blottet for selvtillit og mental balanse, kom løftet mot alle odds da spillerne lå under med seks mål.

Men det er fortsatt noen utfordringer før semifinalen torsdag. Skytterne Linn Jørum Sulland og Tonje Nøstvold bommer og bommer.

Keeper Katrine Lunde Haraldsen sliter fortsatt med sitt. Hun åpnet bra mot Brasil, men fulgte ikke opp og ble så byttet ut.

Norge vant EM i 2010 og VM året etter. Etter den uforståelige utviklingen mot Brasil, kan et nytt OL-gull faktisk være innen rekkevidde.

Kari Aalvik Grimsbø kom inn og vendte kampen da Norge tok seg til semifinale i OLs håndballturnering.