Norge ser muligheter

(England - Norge 1-0). Per-Mathias Høgmo var strålende forrnøyd med mye av det Norge viste i London. Aldri har færre tilskuere sett en landskamp på nye Wembley.

LONDON: Wembley-debuten endte i et smerteskrik for Mats Møller Dæhli. Han ble båret av banen med en kneskade i Norges gode periode etter pause.

19-åringen kan være ute i mange måneder, og det så ikke bra ut der han vred seg ute på gresset. Høyrebeinet hans ble polstret av medisinsk personell før det bar til MR-undersøkelse.

Like etter kampslutt kom det heldigvis gode nyheter fra Norges Fotballforbund på Twitter om Dæhlis skade: «Er blitt undersøkt med røntgen. Viser at det ikke er noe alvorlig».

England avgjorde på straffe. Omar Elabdellaoui felte Raheem Sterling. Wayne Rooney banket inn 1-0 etter 68 minutter. Norge lå lenge defensivt, men spilte mer offensivt etter pause.

– Ja, det var etter gameplanen at vi skulle ligge lavt for å få ballvinninger og få kontringer. Vi gjorde noen skjønnhetsfeil og hadde lite bevegelse da vi fikk ball. Det ble bedre de først 20-25 i annen omgang. Fram til straffen skapte vi sjanser på corner og gjennombrudd. Det var en periode jeg var godt fornøyd med, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo til Viasat Fotball.

Bedring etter pause

Norge startet ungt, trolig med den laveste snittalderen (23,8 år) i nyere tid.

Ørjan Håskjold Nyland ble foretrukket i målet, og med det har Høgmo trolig tatt sitt valg. Dermed er nok Rune Almenning Jarstein henvist til benken inntil Nyland gjør et par svake ting.

Norges startoppstilling: Nyland – Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes – Mats Møller Dæhli, Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen, Tarik Elyounoussi – Joshua King.

Linnes gikk ut med skade etter 35 minutter onsdag og er et spørsmålstegn.

Dæhlis sikre plass må fylles opp.

Presset på

England hadde flere halvsjanser og to kjempemuligheter i 1.-omgangen, men dårlige mottak og skudd ødela for hjemmelaget.

Norge var brukbart solide defensivt i en 4-5-1-formasjon, men skapte ekstremt lite framover.

Det skortet på folk, pasningskvalitet, bevegelse og oppfinnsomhet.

Norge var piggere og bedre etter pause. Kings heading presset fram en solid redning av Joe Hart.

Kort etter fikk Norges spiss en gratissjanse, men avslutningen var altfor svak.

Forsiktig?

Prosjekt-Høgmo har pågått i et års tid. Norge står med én seier (over Moldova med ligalandslaget) i den perioden.

Italia unngår ikke å bli klar favoritt på Ullevaal tirsdag. Men det kan bli en kamp med to svært forsiktige lag.

Det er ikke noe nytt at Norge sliter med å skape sjanser, og mot Antonio Contes Italia venter en velorganisert forsvarsmur på de norske gutta.

Av hvem og hvordan skal den låsen dirkes opp?

– Vi hadde kontroll på kampen i 75 minutter. Etter et skuffende VM, ønsket vi å starte denne høsten med seier og å holde nullen, sa Englands landslagssjef Roy Hodgson til Viasat.

– Jeg gratulerer Norge med å gjøre det veldig vanskelig for oss. Per-Mathias har et godt lag å jobbe med. Jeg forventer at Norge tar seg til EM-sluttspillet, fortsatte Hodgson.

Ivrig kaptein

Rooney var på hogget i sin debut som fast kaptein. Han albuet Nordtveit i ansiktet etter få minutter.

Tok han feil av de norske midtstopperne og trodde det var Vegard Forren?

Det engelske publikummet er lei av svake resultater i VM. På tribunene var det bare 40.181 tilskuere – klar bunnrekord siden ombyggingen av stadion i 2007.

England møter Sveits borte i EM-kvalåpningen allerede mandag..

Norge har ikke scoret et eneste mål på sine fire siste kamper mot England (to uavgjort og to tap). (NTB)

England – Norge 1-0 (0-0)

Wembley stadion: 40.181 tilskuere

Mål: 1-0 Wayne Rooney (str. 68).

Dommer: Jorge Sousa, Portugal..

England (4-3-1-2): Joe Hart – John Stones (Calum Chambers fra 81.), Phil Jones, Gary Cahill (Phil Jagielka fra 84.), Leighton Baines – Alex Oxlade-Chamberlain (James Milner fra 70.), Jordan Henderson, Jack Wilshere (Fabian Delph fra 70.) – Raheem Sterling – Wayne Rooney (Danny Welbeck fra 70.), Daniel Sturridge (Rickie Lambert fra 89.)

Norge (4-5-1): Ørjan Nyland – Omar Elabdellaoui, Håvard Nordtveit, Vegard Forren, Martin Linnes (Per Egil Flo fra 36.) – Mats Møller Dæhli (Anders Konradsen fra 57.), Per Ciljan Skjelbred (Mohames Elyounoussi fra 70.), Stefan Johansen, Ruben Yttergård Jenssen (Morten Gamst Pedersen fra 88.), Tarik Elyounoussi (Ola Kamara fra 78.) – Joshua King (Håvard Nielsen fra 76.).