Heidi Weng og Maiken Caspersen Falla jubler for fotografene etter å ha avgjort søndagens sprintstafett.

Norge, Russland, USA!

Maiken Caspersen Falla tok sitt andre gull på andre forsøk. Hun avgjorde gullkampen på sin siste etappe.

Det så lenge ut til å bli en duell mellom Norge og Sverige, men på den nest siste etappen dro Heidi Weng til og parkerte Sverige og Finland slik at Stina Nilsson var hektet av i den avsluttende duellen med Maiken Caspersen Falla.

I sedet var det overraskende Russland som vekslet først ut på sisteetappen. Natalja Matvejeva gikk uty med Falla i rygg, men i den nå berømte indianerbakken dro Maiken Caspersen Falla til. Det var der hun avgjorde den individuelle sprinten også.

– For et fantastisk kvinnelag. Nok et gull og vi begynner sakte, men sikkert å nærme oss målsettingen, sa landslagssjef Vidar Løfshus til NRK.

Da Falla holdt seg på skiene gjennom Lahti-svingen, kunne hun kontrollere inn VM-gullet på oppløpet. Hun kjørte ned på stadion med russeren 30 meter bak seg.

For Sverige og Stina Nilsson ble det en ny nedtur. For Jessica Diggins kom bakfra og staket seg inn til en svært overraskende bronsemedalje. Dermed fiikk vi den sjeldne trioen Norge, Russland, USA først, mens et forventningsfullt hjemmepublikum måtte se de finske jentene bli hektet av i medaljekampen.

- Fantastisk å få være på lag sammen med Maiken. Hun er så sterk i en finish, sa Heidi Weng i arrangør-intervjuet. For henne var det en stor opptur etter at medaljen glapp på lørdagens 15 kilometer.

Oppdateres.