Sport

– Norge kan slå hvem som helst

Kvinnelandslaget i fotball spiller VM-kvartfinale mot England torsdag kveld. Der bør Caroline Graham Hansen og lagvenninnene ha alle muligheter, mener Vålerenga-trener Ronny Deila.

VALLE (Dagsavisen): – Det blir spennende mot England. Det blir nok en tøff kamp, men nivået er såpass jevnt i VM at jeg tror det er mulig å slå hvem som helst, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

Les også: Hun møter fremtidige klubbvenninner i Chelsea

– Hvor langt kan det norske laget nå til slutt, hvis ting klaffer?

– En semifinale er i hvert fall mulig, selv om England blir en tøff nøtt. Så er det et par lag som virker litt sterkere enn resten. Men alt er mulig.

Norge slo Australia i åttedelsfinalen. Da måtte landslagssjef Sjögren og co. gjennom straffekonk for å avansere.

– Jeg er ikke overrasket over at Norge har nådd kvartfinalen. Mange av de norske spillerne spiller jo i store klubber. De har i tillegg vist fram fin fotball i mesterskapet. Det har vært gøy å følge med på dem. Jeg håper de klarer å gå til semifinale, sier Vålerenga-treneren.

Les også: VIF-treneren før FKH-kampen: – Dette må vi bli farligere på (DA+)

Selv har han blikket mot søndagens eliteseriekamp borte mot FK Haugesund. Der har ikke VIF vunnet siden 2015.

– 2015 er ikke så lenge siden, men det er på tide å vinne der. Det blir en tøff match, men tre poeng er fullt mulig. Får vi fram det defensive vi viste fram mot Sarpsborg (1-1) sist, samtidig som viser utvikling i angrepsspillet, så er vi der vi skal være.

VIF er tabellfemmer i serien så langt, FKH er nummer åtte.

Mer fra Dagsavisen