Norge går tilbake til originalen

Den norske VM-troppens trening søndag viste at Martin Sjögren tenker å gå tilbake til laget fra åpningskampen når Sør-Korea er motstander mandag.

Av Sjur Natvig

REIMS: Det betyr at Caroline Graham Hansen spiller høyre kant igjen og at Lisa-Marie Utland kommer inn i laget som makker for Isabell Herlovsen på topp. Ut på benken går Karina Sævik.

Elleveren blir dermed den samme som slo Nigeria 3-0 forrige gang Norge spilte i Reims. Som da han endret sist, er det situasjonsbetinget med blikk på motstander og forventet kampbilde.

– Vi vurderer å spille med to mer utpregede spisser. Lisa-Marie er en spillertype som kan passe ganske bra mot Sør-Korea med sin konstante løpskraft i lengderetningen samt duellspill og boksspill. Vi får se litt hva vi ender med, men det er ikke umulig at laget vil se ut som det gjorde i dag, sa Sjögren på spørsmål fra NTB.

I åpningskampen mot Nigeria kriget og løp Herlovsen og Utland sammen på topp og var siste norske spiller på ett mål hver. Samtidig herjet både Graham Hansen og Guro Reiten i kantrollene de ser ut til å få også mandag.

Noe helt annet

– Nigeria var en type motstander, Frankrike en annen. Nå blir det igjen en helt annen type kamp mot et teknisk sett dyktig lag. Sør-Korea er ganske velstrukturert, gode i samhandling, men med en annen type fysikk. Det er ingen fysisk svake lag i VM, men de er ikke så hurtige og sterke som de to tidligere motstanderne, vurderer landslagssjefen.

Mens fysikk kan gi Norge en fordel, er Sjögren klar på at motstanderen også kan være farlig.

– De er ekstremt gode i sitt pasningsspill. De er rangert rett under oss på FIFA-rankingen, og i kvalifiseringen slo de ut Nord-Korea som har vært en stormakt i kvinnefotball. Sitter vi ikke sammen som lag så må vi jage ballen mye, og da er det slitsomt å spille fotball. Men om vi er kompakte i forsvarsspillet så kan vi selv vinne ballen i gunstige posisjoner for enten å såre dem direkte eller gå inn i angrepsspillet vårt som vi ønsker å bedrive på samme nivå som hittil.

Plan B

Selv om de fleste sannsynlige kamputfall i mandagens kamper i gruppe A sender Norge videre i VM som gruppetoer, er det fortsatt teoretisk mulig å bli både nummer en, to, tre og fire. Det kan dukke opp situasjoner der Norge kan få akutt behov for scoringer og ha behov for plan B.

– Ja, det er klart. Gjør vi det bra mot Sør-Korea så løser vi det for egen maskin, men vi kommer til å ha kontroll på stillingen mellom Frankrike og Nigeria. Det finnes ulike scenarioer som kan inntreffe, og vi kommer til å ha en plan for hvert av dem, sier Sjögren til NTB.

Sannsynlig norsk lag (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Maren Mjelde, Maria Thorisdottir, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen, Vilde Bøe Risa, Ingrid Syrstad Engen, Guro Reiten – Isabell Herlovsen, Lisa-Marie Utland.