Sport

Norge flyr lengst

Det ligger an til en thrilleravslutning i dagens to siste omganger i skiflygings-VM. I går tok Kenneth Gangnes (26) første stikk.

Gangnes lå på 2. plass etter 1. omgang i går etter et kjempehopp på 236 meter. 1,5 poeng skilte opp til den slovenske storfavoritten Peter Prevc.

Under vanskeligere forhold i 2. omgang strakk hopperen fra Kolbukameratene seg til 216 meter, og det holdt til ledelse etter første dag.

Totningen Gangnes var sindigheten selv etterpå, men også svært stolt og veldig fornøyd:

Personlig rekord

– Jeg er mest fornøyd med at jeg satte personlig rekord i første omgang. En fantastisk følelse. Det er lenge siden jeg har hatt en så fantastisk dag i bakken. Det er mye bra opplevelser å ta med seg, og jeg gleder meg til avslutningen, sier han.

Peter Prevc nådde bare 213,5 meter, og dermed er han 1,3 poeng bak Gangness 419,5 poeng. Prevc satte bakkerekord med 243 poeng i 1. omgang.

– Prevc er bare et menneske han også. Han hadde ingen perfekt dag, og da er en av våre foran. Det viser at det er mulig å slå ham, sier landslagstrener Alexander Stöckl til NTB.

– Vi har hatt en fantastisk dag. Ikke bare for Gangnes, men for hele laget. Dette er veldig lovende og et bra utgangspunkt foran det som skjer i avslutningen, legger Stöckl til.

Johann André Forfang er nest beste av våre på 4. plass etter 230 og 220 meter i går. Tromsø-hopperen har 415,0 poeng.

– Innsatsen var upåklagelig, og jeg skal forsøke å nå pallen i avslutningen, sier Forfang, som har små 0,7 poeng opp dit.

Bra norsk laginnsats

Anders Fannemel er på 6. plass etter 234 og 215 meter. Det ga 397,6 poeng.

– Veldig sterk laginnsats. For meg ble det en bra dag, og det er vanskelig ikke å være fornøyd da, sier Fannemel.

Daniel-André Tande hadde 209 meter i første omgang, mens det bare ble 180,5 meter i 2. omgang. (NTB)

Mer fra Dagsavisen