Sport

Norge fikk nei

landslag: Norge ville endre avspark-tid, men det sa Spania nei til.

Bilde 1 av 2

Lars Lagerbäck og Norges Fotballforbund får ikke gjennomslag for å endre kamptidspunkter i EM-kvalifiseringen. Spania ville ikke flytte på Mestalla-oppgjøret 23. mars.

Ville skyve

NFF ønsket å skyve på oppsatte avsparkstider. Hver hviletime teller før lokaloppgjøret mot Sverige i slutten av mars. Bakgrunnen for klagen var primært kampene Spania–Norge og Sverige–Romania 23. mars.

– Jeg vil i hvert fall reagere, selv om det trolig ikke fører til noe og at det er det kommersielle som styrer, sa landslagstrener Lars Lagerbäck til NTB tidligere i vinter.

Nå er saken lagt død.

– UEFA pekte på konseptet med at kampene i kvalifiseringen er spredt over flere dager og tider på kveldene. Det skaper store inntekter, men også noen uheldige konsekvenser for enkeltnasjoner enkelte ganger, sier konkurransedirektør Nils Fisketjønn i NFF til NTB.

– Forståelig

Det ble fra UEFA åpnet for at man kunne «ordne opp seg imellom». NFF tok kontakt med det spanske fotballforbundet og forhørte seg, men fikk et klart nei.

– Gitt at det er vanlig i Spania med sene kamper, så er det forståelig, sier Fisketjønn.

– Jeg synes det skal være så fair som mulig, sa NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB da saken ble brakt inn for UEFA. (NTB)

Mer fra Dagsavisen