Nordmennene slet på blank is

Aksel Lund Svindal prøvde, men havnet langt utenfor seierspallen i fredagens utfor i Bormio.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Lund Svindal kom seg trygt gjennom en islagt utforløype i italienske Bormio i går, men var ikke i nærheten av seierspallen. Dominik Paris vant.

Svært krevende

Under enormt krevende forhold var det store sprik på fredagens resultatliste. Lite snø og mye is gjorde at fartskjørerne fikk en svært humpete tur ned mot mål.

Svindal hadde vært på Bormio-pallen i utfor tre ganger på rad, men årets utgave ble annerledes. Veteranen var riktig nok bare seks hundredels sekund bak Paris ved første mellomtid. En dårlig inngang på en sving kostet litt, og med et markant kortere hopp enn konkurrentene tapte Svindal mye tid.

Etter fire mellomtider var han bak med over sekundet. I mål var 36-åringen distansert med 1,71 sekund, som ga en 11.-plass. Det var tydelig at rennet var en kraftanstrengelse for Svindal, som de siste årene har slitt med kneproblemer.

Kilde langt bak

Aleksander Aamodt Kilde tok en knusende seier i forrige utforrenn. Da slo han Max Franz med 86/100 sekund i Val Gardena, men i Bormio satt det ikke. 26-åringen tapte jevnt og trutt nedover traseen.

Han var i mål 1,46 bak Paris. Det holdt til en 8.-plass.

Kjetil Jansrud var bak med 11 og 19 hundredeler etter de to første mellomtidene, men så var det bråstopp for Vinstra-alpinisten. Han mistet all fart etter en skrens og ga opp i den ene svingen. Oppgitt slo Jansrud ut med armene.

Adrian Smiseth Sejersted kom ikke blant de 20 beste, mens Stian Saugestad lot være å stille til start.

Paris vant fredagens utfor 36 hundredeler foran lagkameraten Christof Innerhofer. Sveitsiske Beat Feuz ble treer. Den italienske alpinstjernen vant også tilsvarende renn forrige sesong. Da gjorde han det foran Svindal og Jansrud. (NTB)