Nordmenn herjer i USA

Den norske trioen Adama Diomande, Ola Kamara og Magnus Wolff Eikrem fant nettmaskene i hver sin seier i MLS-fotballen lørdag.

Av NTB

Det ble en vellykket MLS-helg sett med norske øyne. Kanskje smakte det ekstra godt for Eikrem, som kom inn fra benken i det 69. minutt og ble matchvinner i Seattle Sounders' 2-1-seier over DC United. Han headet ballen i nettet sju minutter før slutt.

Scoringen var Eikrems første i MLS. Han har hittil vært med fra start i fem av elleve seriekamper for Sounders etter at han forlot Malmö etter fjorårssesongen.

Diomande viste lørdag hvorfor Bob Bradley hentet ham til Los Angeles FC. I en dramatisk målthriller borte mot San Jose Earthquakes gjorde han både 1-1 og 3-3. Den siste utligningen kom i det 90. minutt, og like etterpå ordnet João Moutinho 4-3-seier til gjestene.

Diomande

Sist helg åpnet Diomande målkontoen etter forrige måneds overgang fra engelske Hull. Bradley håper spissen kan opprettholde målrushet. Diomande bøttet inn scoringer for Stabæk under amerikanerens ledelse i 2015-sesongen.

Ola Kamara ville ikke være noe dårligere enn sine landsmenn. Han plasserte inn det siste målet i 3-0-seieren til Los Angels Galaxy hjemme mot Real Salt Lake. Det var landslagsspissens sjette seriemål denne sesongen.

Tidligere i annen omgang hadde Zlatan Ibrahimovic headet inn både 1-0 og 2-0. Scoringene kom med seks minutters mellomrom.

Jørgen Skjelvik spilte som vanlig hele kampen i Galaxys midtforsvar.

Jo Inge Berget spilte også lørdag, men han greide ikke å få nettsus i New York Citys 1-1-kamp mot Atlanta United. (NTB)