Sport

Nordlie: - Verste tapet jeg har hatt som Skeid-trener

(Raufoss - Skeid 2-1). Tom Nordlie var rasende etter at Skeid mistet hodet og lot Raufoss stikke av med alle poengene på overtid.

Bilde 1 av 4

NAMMO Stadion, Raufoss (Dagsavisen): Tom Nordlie var mildt sagt lite fornøyd med egne spillere etter kampslutt og raste i garderoben etter at dommeren hadde blåst av kampen mellom Raufoss og Skeid søndag kveld.

- To minutter på overtid får de et innkast og to pasninger senere er de alene med keeper Idar. Det er så hjernedødt. Jeg også vil gjerne går for 1-2 og seier, men det må gå an å bruke hodet, sier en tydelig forbanna Nordlie til Dagsavisen om situasjonen som førte til at Skeid måtte reise hjem med null poeng fra Oppland.

God start

Skeid hadde imidlertid en god start på kampen. Før ti minutter var spilt fikk Jens Braathen Rongved en god mulighet da han endte opp med ballen på fem meter, men Skeids elegante midtbanespiller ble taklet før han fikk fyrt av. Etter en snau halvtime var David Hickson frempå, han fikk avgårde et skudd etter et innlegg fra Johannes Andres Nunez Godoy, men forsøket gikk utenfor. Det var likevel en ganske jevnspilt kamp og Raufoss' Ryan Doghman var et stadig uromoment for på Skeids venstreside.

Lugga for Skeid

Og det var nettopp den tidligere Oppsal-spilleren som skulle sende vertene i føringen 17 minutter ut i andreomgang etter at innbytter Henning Tønsberg Andresen mistet ballen.

- Henning mister ballen på midten og Ridouan (Essaeh) ser ikke faren og løper i angrep. Når de som er igjen bak der heller ikke klarer å sideforsyve seg og ta ut det rommet blir det altfor lett for dem, sier Nordlie.

Skeid fortsatte å stange med ryggen mot veggen, og selv om de kom til en del innlegg uteble de helt store sjansene og det lugget rett og slett for oksene fra Torshov i store perioder. I det 82. minutt valgte Nordlie å sette innpå hodesterke Ernest Stafford. Det skulle vise seg å være et lurt bytte for Skeid skaffet seg etter hvert mange hjørnespark og Stafford, Tavakoli, Bergersen og Gueye skapte trøbbel selv for duellsterke Raufoss-spillere. I det 87. spilleminutt kom det en høy ball inn i Raufoss-feltet. De gule hadde tilsynelatende god kontroll på innlegget helt frem til keeper Ole Kristian Gjefle Lauvli kom stormende ut og ville plukke ballen. Det gikk heller dårlig og i kaoset som fulgte sparket Raufoss' Håvard Nome ballen i en liggende Mansour Gueye - og i mål. Skeid-spillerne stormet tilbake på egen banehalvdel med ballen, klare for å jage tre poeng i sluttminuttene.

Avgjørelsen

Men så. To minutter på overtid får Raufoss innkast på høyde med Skeids 16-meter. Ballen ble kastet til Papa Moussa Dioum Sow som spilte ballen videre til Kristian Lønstad Onsrud. Onsrud fant Anton Karl Peter Henningsson som alene med Idar Nordby Lysgård gjorde alt rett og sørget for Raufoss sin første hjemmekamp på nesten 10 måneder(!). Det fikk Nordlie til å rase.

- Det er helt utrolig. Det hadde vært helt greit med ett poeng her i en tøff bortekamp, men vi mister jo hodet fullstendig. I stedet for å få ballen langt opp på David (Tavakoli) og Ernest (Stafford) så driver vi og spiller risikopasninger. Og når de får innkastet så klarer vi ikke å dekke opp de to som står der. Jeg blir så forbanna, tordner Nordlie.

Neset oppgave er hjemmekampen mot KFUM Oslo søndag, en kamp som er plukket ut som lokaloppgjør på Eurosport og sendes direkte der. KFUM spilte uavgjort 3-3 mot Asker søndag.

KAMPFAKTA

2. divisjon, avdeling 1 søndag:

Raufoss-Skeid 2-1 (0-0)
NAMMO Stadion: 414 tilskuere.
Dommer: Sebastian Mikalsen
Assistentdommere: Simen Kristiansen og Tobias Bengtson

Mål: 1-0 Ryan Doghman (62), 1-1 Erik Ernest Gore Stafford Germundsson (87), 2-1 Anton Karl Peter Henningson (90).

Gule kort: Ørjan Hopen (52), Skeid.

Raufoss: Ole Kristian Gjefle Lauvli - Armin Aganovic, Marius Svenberg Alm, Petter Senstad, Fredrik Greve Monsen - Kristian Lønstad Onsrud, Håvard Nome, Daniel Nicolai Fosso Fremstad (Martin Petterson Heiberg, 85), Emile Noe Dadjo (Papa Moussa Dioum Sow, 80) - Anton Karl Peter Henningsson, Ryan Doghman.

Skeid: Idar Nordby Lysgård - Mansour Gueye, Tom Even Skogsrud, Ridouan Essaeh, Ayoub Aleesami - Hassan Mohamed Yusuf (Erik Ernest Gore Stafford Germundsson, 82), Jens Braathen Rongved, Ørjan Hopen (Henning Tønsberg Andresen, 58) - David Tavakoli, Johannes Andres Nunez Godoy, DAvid Hickson Gyedu (Jonas Bergersen, 58).

Mer fra Dagsavisen