Nordlie: - Syns synd på spillerne

(Start - Skeid 2-0). Skeid sliter med skader på sentrale spillere, men hang godt med og holdt nullen til det var syv minutter igjen. Da scoret banens beste, Aron Siguardarson. To minutter på overtid doblet Mathias Idsøe Bringaker. - Jeg syns synd på spillerne mine, sier trener Tom Nordlie.

Bilde 1 av 3

Av Per Erik Moen

KRISTIANSAND (Dagsavisen): - Spillemessig er vi jevne, men vi var dårligere enn dem inne i begge boksene, sa en skuffet Skeid-kaptein Tom Even Skogsrud til Dagsavisen rett etter kampslutt.

Og fortsatte:

- Vi skaper for lite, og det skyldes udyktighet. I selve banespillet fungerte det OK.

- Dere savnet blant andre de to toppscorerne David Tavakoli og Mesut Can. Alle lag på dette nivået ville lide under slike skadefravær..?

KFUM neste

- Ja, men vi kan ikke skylde på skader heller. Vi skal prestere bedre enn dette.

- Dere møter KFUM til byderby i neste serierunde, klare..?

- Ja, jøss. Det er kanskje greit å få jekka dem ned et par hakk. Det handler mye om å være nestbest i by'n. Jeg gleder meg til den kampen, avsluttet Skeids kaptein før han gikk inn til medspillerne i garderoben.

I mix-sonen sa trener Tom Nordlie:

- Det er ikke ofte jeg syns synd på spillerne mine, men nå gjør jeg det. Vi sliter med skader, men også med marginer. Det er klart vi blant annet savner spissene Can og Tavakoli.

OK start for Skeid

Så til kampen: Skeid hadde initiativet og ballen mest i de syv, åtte første minuttene. Da hadde også Skeids Mustafa Hassan Ahmad kampens første mulighet, idet han umarkert mottok ballen rett på innsiden av 16-meters-streken.

Men, mottak, ballbehandlig og skudd var ikke bra, og ballen trillet til side for keepers høyre hjørne.

Start spilte seg mer inn i kampen, og hadde initiativet og ballen mest etter Skeids småfine åpning.

Skeids keeper Idar Nordby Lysgård var ute på en liten bærtur, tapte en duell på 16-meteren, Starts farlige og gode Aron Siguardarson lobbet ballen over keeper som ruste tilbake, men via et Skeid-bein havnet ballen i nettet bak tverrliggeren.

Samme Siguardarson får så stå umarkert i feltet ved den påfølgende corneren, men skyter ballen opp på rad ni på tribunen.

Ingen makrellskyer

Etter 20 minutter var Skeid frampå, men lobben til Hassan Yusuf gikk over tverrliggeren.

De neste minuttene ble kjørt av hjemmelaget, som stadig var frampå. Men enten kom et Skeid-bein i veien, eller det skortet litt på presisjon i innlegg og skuddforsøk.

Skeid levde stadig farligere.

Starts nevnte Siguardarson fikk sjansen ved direkte frispark ved 16-meteren. Skeids keeper så utgangen, og slo det harde skuddet pent ut til innkast.

Men Skeid red den dominerende perioden til Start pent av, og spilte seg nokså markant mer inn i kampen igjen. De siste 12-15 minuttene var nokså jevnspilte i det smått kalde og sure været.

Makrellskyene har ikke overtatt den dominerende plassen i skylaget i den sørlandske hovedstaden.

0-0 til pause

Omgangens desidert største sjanse kom til hjemmelaget etter 38 minutters spill. Skuddet fra løpsmaskinen Siguardarson inne i feltet passerer keeper Lysgård. På streken står Skeids stopper Fredrik Tobias Berglie. Med tyngdepunktet på høyre bein. Nesten bemerkelsesverdig at han da klarer å holde balansen godt nok til å strekke ut venstrebeinet og time sparket på ballen. Topp av Skeid-spilleren å få beinet på ballen som gikk ut i feltet igjen.

Omgangen ebbet ut med 0-0.

Skadeskutt Skeid-lag

Skeid stilte uten en rekke av de beste spillerne. Toppscorerne David Tavakoli og Mesut Cans fravær er selvsagt tungt å bære. Ayoub Aleesamis fravær defensivt merkes også godt. Og når også hurtitoget Stian Kommandantvold Pettersen også er ute med skade, så var det et sterkt svekket Oslo-lag som kom på banen.

Etter pause tok det tre minutter før hjemmelaget igjen var farlig frampå. Men en noe ubesluttsom Sander Hansen Sjøkvist fører til at ballen ruller flere metere foran mål, uten at noen bein sender kula inn i nettet.

Sekunder senere skyter Starts Afeez Aremu hardt, men keeper Lysgård er nede og holder ballen.

Bra oppmøte

4737 tilskuere opplevde at uværet satte inn i 2. omgang, med tunge skyer, regn og hissige vindkast.

Etter 64 minutter fikk hjemmelagets spiss Mathias Idsøe Bringaker innlegget han hadde ventet på, men nokså umarkert headet han balle svakt langt til side for keeper og nettmaskene.

Skeid i poengnød kom ikke til dette vriene borteoppgjøret med ett poeng i sikte. De kjørte på med mange spillere framover da sjansene bød seg.

Men det var ikke ufortjent da Start omsider fikk feid ballen inn i nettet bak Skeids keeper. Og ikke overraskende var det Aron Siguardarson som fikk hull på byllen med et skudd fra litt skrått hold inne i straffefeltet.

Start fortsatte å ha ballen inne på Skeids banehalvdel, det ble lagt til fem minutter, Skeid klarte ikke å spille seg til sjanser, og resultatet ble doblet et par minutter inn i overtidsspillet da et tilbakespill ble snappet opp.

Skeid har ni poeng etter 10 serierunder, det er ti poeng bak KFUM. Mye å spille for når de to møtes 16. juni.

Start – Skeid 2-0 (0-0)

Sparebanken Sør Arena: 4737 tilskuere.

Mål: 1-0 Aron Sigurdarson (84), 2-0 Mathias Bringaker (90).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Kim Skogsrud, Skeid, Afeez Aremu, Start.

1. divisjon fotball menn søndag, 10. runde:

HamKam – Jerv 2-2, KFUM Oslo – Notodden 4-1, Nest-Sotra – Strømmen 1-1, Raufoss – Tromsdalen 6-4, Start – Skeid 2-0, Aalesund – Ull/Kisa 1-0, Sandefjord – Sogndal 0-3.

Spilt lørdag: Sandnes Ulf – Kongsvinger 1-2.