Nordlie er nær jobben i Lillestrøm

Tom Nordlie kan lede Lillestrøms trening tirsdag. Han skal være nær en avtale om å lede laget i de to kvalifiseringskampene mot Start.

Nordlie, som i år rykket ned til 2. divisjon med Skeid, har trent både Lillestrøm og Start tidligere.

Mandag kveld bekrefter Tom Nordlie til Eurosport at han har fått en henvendelse, men at avklaring kanskje skjer tirsdag. Han var tilstede på mandagens arrangement på Ullevaal stadion der årets spillere og trenere skal kåres. Festen sendes på MAX fra klokka 21.00.

– Jeg har vært medlem i Lillestrøm siden jeg var sju år. Hvis dette blir noe av gjør jeg det kanskje mer av hjertet enn med hjernen, sier Nordlietil Eurosport. Han legger til at det også ligger en gambling i dette.

Han risikrerer å bli historisk ved å rykke ned med to lag i samme sesong.

Han bekrefter at jobben gjelder disse to kampene.

Lillestrøm skal ut i kamper mot Start 7. desember i Kristiansand med returkamp på Åråsen 11. desember.

Nordlie har en klausul i sin avtale med Skeid at han kan gå til en eliteserieklubb, hvis det blir aktuelt.

Tidligere i år skal han ha vært aktuell for Strømsgodset.

Fikk sparken

Jörgen Lennartsson fikk mandag sparken som LSK-trener etter 0-0 mot Sarpsborg 08 i siste serieomgang. Det betyr at Lillestrøm skal ut i to kvalifiseringskamper mot Start, laget Tom Nordlie trente til sølv i Eliteserien i 2005.  (bak Vålerenga).

Søndag var Nordlie til stede på Åråsen som ekspert for Romerikes Blad under siste serierunde.

Cupmester med LSK

Nordlie trente Lillestrøm til cupgull i 2007, men måtte slutte året etter etter samarbeidsproblemer med daværende sportssjef Jan Åge Fjørtoft.

Nordlie har vært topptrener i over 30 år og har tidligere vært redningsmann i Kongsvinger og Viking, men tilsvarende prosjekter ikke har lykkes i Fredrikstad og Sandnes Ulf.

– Men det er vanskleig å være redningsmann når jeg har vært her hele sesongen, sa Nordlie til Dagsavisen tidligere i høst da temaet var hvordan Skeid skulle redde plassen. Nordlie har trent Skeid de tre siste årene, det lengste oppholdet han har hatt i en og samme klubb.

– Men jeg har aldri opplevd større motgang med marginer i mot enn i år, sa Nordlie i et intervju i forrige måned.

Skeids styreleder Jørgen W. Bjerke har tidligere sagt at de ønsker Nordlie med videre der han har kontrakt ut 2020-sesongen.

Daglig leder i Skeid, Daniel Strand, sier til Dagsavisen mandag kveld at han ikke kan uttale seg om saken foreløpig.