Slik ser bildet ut i langrennssprint akkurat nå: Stina Nilsson (i midten) er best, så kommer Maiken Caspersen Falla (t.v.) og Heidi Weng.

Nilsson leder 6-5 over Falla før VM

Tar Stina Nilsson eller Maiken Caspersen Falla sprintgullet i VM? En av disse har vunnet de elleve siste verdenscupene i sprint.

Av Egil Sæther

OTEPÄÄ: Maiken Caspersen Falla (26) har følt seg slapp og sliten de siste dagene, men nekter å gi opp håpet om VM-gull i Lahti i kamp med Sveriges Stina Nilsson.

I Otepää ble det som så ofte før denne sesongen: Stina Nilsson var best med Maiken Caspersen Falla like bak.

Falla følte seg, også det som så ofte før denne sesongen, bedre og bedre ut over i løpet.

– Vi har hatt en treningssamling på Sjusjøen fram til lørdag, og etter det har jeg prøvd å ta det veldig med ro. Formen har variert litt, og jeg har følt meg litt slapp og sliten samtidig som jeg håper at det har ført til at jeg har fått samlet mye overskudd, sa Falla.

Hun håpet at dette var gjennomkjøringen hun trengte foran sprinten i Lahti om fem dager.

– Jeg håper at dette var en veldig bra gjennomkjøring, og at det bare vil føles bedre og bedre og at jeg er ferdig med den ”føler meg slapp perioden etter å ha tatt det med ro". Vi er vant til å trene to ganger hver dag nesten gjennom hele året, og når man plutselig skal ha en hviledag og en dag med bare én økt, så blir det til at man føler seg slapp, og det var litt slik jeg følte meg i starten i dag, mente Falla.

– Men jeg er veldig, veldig fornøyd med utviklingen i dag, og spesielt teknisk. Dette var enda bedre enn før, og jeg synes at jeg fikk til mye bra på oppløpet.

6-5 til Nilsson

Nilsson og Falla har delt de siste elleve verdenscupseirene mellom seg. Stillingen er 6–5 til Nilsson. Det er helt klart Nilsson som er favoritten i Lahti.

– Er det litt irriterende at Nilsson slo deg så vidt igjen?

– Hun er veldig god, og jeg må bare skjerpe meg og gjøre så godt jeg kan. Det er veldig inspirerende å bli nummer to så ofte. Vi to har vært på pallen ganske ofte, og da er det også et kvalitetstegn at jeg har vært pallen i hvert eneste løp gjennom hele sesongen. Det kan man velge å se positivt på, og det kan man velge å se negativt på. Jeg velger å se positivt på det at jeg er så nærme. Det er ikke mye som skal til. Det er mulig å slå henne. Jeg er offensiv, og jeg gleder meg til VM. Da kommer enda en sjanse. Du har bare lyst til å gå en gang til når du kommer til mål og blir slått med så lite.

Tyngde en fordel

Nilsson har en stor fordel i Lahti, ifølge Falla. Og det handler om den lange unnakjøringen ned mot stadion. Der kan det være en fordel å være blant de tyngste.

Og det er ikke Falla.

– Jeg er nok litt lettere enn Stina, selv om det er en fordel å komme bak. Hun er tyngre, høyere og større, og jeg ser for meg at jeg kanskje må spise litt ekstra før Lahti. Kanskje jeg kan vokse noen centimeter også? Det hadde vært kjempebra, gliste jenta fra Fetsund.

Falla tror at flere kan melde seg på i VM-kampen.

– Vi har sett før at det er mye som kan skje i en sprint. Og Marit (Bjørgen) kommer jo alltid. Det er VM og nerver, og det er noe eget, sier Falla. (NTB)