Nigeria med viktig seier i Norges gruppe

(Nigeria - Sør-Korea 2-0). Nigeria kan fortsatt drømme om avansement til cupspillet i fotball-VM etter 2-0-seier over Sør-Korea i Grenoble.

Nigerianerne tapte 0-3 mot Norge i første kamp i gruppespillet, og de får det trolig svært tøft mot Frankrike i den siste. Dermed var seieren over sørkoreanerne avgjørende for håpet om å kunne ta seg videre fra VMs gruppe A.

– I dag spilte vi med disiplinen som manglet mot Norge, og vi unngikk feil. Spillerne fulgte kampplanen, og da vet vi at vi klarer å skape sjanser, sa Nigerias landslagssjef Thomas Dennerby.

1-0-målet etter 28 minutter kom på komisk vis. Sør-Koreas midtstopper Kim Do-yeon forsøkte å klarere en lang ball, men endte i stedet opp med å sende ballen rett i eget mål. Keeper Kim Min-jeong hadde rykket ut og var sjanseløs.

Det varte nesten fire minutter før målet ble godkjent, ettersom man med VAR undersøkte om målet skulle annulleres for hands på Nigeria-spiss Desire Oparanozie. Hun hevet umotivert armen mot ballen og var kanskje borti den, men endret ikke ballbanen.

Slapp seg løs

I annen omgang økte Asisat Oshoala ledelsen med en flott avslutning. Dermed ble hun den andre nigerianske spilleren som scorer i to ulike VM-turneringer.

Chidinma Okeke sto for flott forspill da hun stormet forbi en motspiller og slo en bakromspasning fra midtstreken. Lynraske Oshoala parkerte en motspiller, rundet keeper og scoret fra svært spiss vinkel.

– I begynnelsen av kampen var vi redde for å tape og bli utslått, men etter hvert greide vi å slippe oss løs. Nå er gruppen vid åpen igjen, sa Barcelona-spiss Oshoala.

Tungt for Asia

Nigerias seier var første poeng for et afrikansk lag i VM, og samtidig fortsatte Asias tunge rekke. Asias fem representanter har til sammen tatt ett poeng på seks kamper, i form av Japans 0-0-kamp mot Argentina. Samlet målforskjell er 1-22.

– Jeg må be våre tilhengere om unnskyldning fordi vi ikke levde opp til forventningene, men jeg tror bestemt at spillerne gjorde sitt beste, sa Sør-Koreas landslagssjef Yoon Duk-yeo.

De to beste i hver av de seks VM-gruppene går videre til åttedelsfinalene. Det gjør også de fire beste treerne.