Sport

Nielsen om Vålerenga-interessen: – Det er supergøy

Håvard Nielsen vil vende hjem til Vålerenga en dag, men 27-åringen avviser et Valle-comeback allerede i 2021.

Fredag skrev Dagsavisen om Vålerengas interesse for Greuther Fürth-angriper Håvard Nielsen. VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen uttalte da at 27-åringens situasjon har vært diskutert både innad i Vålerenga og med Nielsens egne representanter.

Den tidligere VIF-profilen har utgående kontrakt med 2. Bundesliga-klubben til sommeren, og trener Dag-Eilev Fagermo har uttalt at en kant/spiss-type står øverst på ønskelisten. I sosiale medier har Nielsen-interessen blitt godt tatt imot av VIF-fansen, men hovedpersonen selv sier følgende til Dagsavisen om en retur allerede nå.

– Det er supergøy at Vålerenga er interessert, det må jeg si. At jeg huskes som et godt navn, setter jeg stor pris på. Jeg startet i Oppsal, men etter dét var det kun VIF som gjaldt hele veien. Jeg spilte i Vålerenga fra 14-årsalderen, og har et veldig sterkt forhold til klubben og fansen. Jeg hadde en superkul tid der. Jeg ser for meg å én dag komme hjem til VIF. Det ser jeg som sannsynlig, sier Nielsen.

– Men spørsmålet om å komme tilbake til Norge allerede nå, det kan jeg svare ganske tydelig nei på, tilføyer han.

Les også: Vålerenga har Håvard Nielsen i kikkerten (+)

Skadene i bakspeilet

– Så VIF-fansen kan ikke drømme om at du og Vidar Örn Kjartansson skyter klubben til seriegull i 2021? 

– Det hadde jo vært et drømmescenario. Det hadde vært supergøy å spille sammen med ham. Men akkurat nå har jeg andre mål for meg selv. Jeg har fokus på å holde meg ute et par år til, svarer Nielsen.

27-åringen forklarer at han har lagt ned mye innsats for å kunne forlenge utenlandskarrieren. For et par år tilbake slet han mye med skader, men det har han fått bukt med.

– Jeg hadde en lang periode med skader, mye motgang og lite spilletid. Det er krevende for hodet. Jeg fant ut at jeg måtte ta et valg – enten gjøre alt for å ta de neste stegene og bli skadefri, eller å bare ha det gøy og nyte. Sistnevnte var ikke aktuelt. Jeg bestemte meg for å gå «all in», sier Nielsen, som har en fortid i klubber som Salzburg, Freiburg og Fortuna Düsseldorf.

Kosthold, søvn, ta vare på kroppen og trene riktig har gitt resultater.

– Nå har det gått snart to år uten at jeg har hatt noe særlig med skader. Det har kun vært litt småtteri. Jeg er i bedre form fysisk og mentalt enn på ganske lang tid. Jeg har lært veldig mye om meg selv og egen kropp, både fysisk og mentalt. Og det er klart, man blir mer erfaren på den biten der når årene går. Nå kjenner jeg på at jeg har blitt en viktig spiller i laget, noe jeg ikke har vært så vant med tidligere. Det er selvfølgelig gøy.

Les også: Nå går det oppover for Oppsal-gutten Håvard Nielsen etter et par tunge år (+)

Interesse fra flere

Kontrakten hans går ut til sommeren, men fotballframtiden er ikke avklart ennå. Likevel har det allerede dukket opp alternativer – inkludert å fortsette i Greuther Fürth.

– Noen klubber har allerede vært litt «på». De har fulgt meg litt fra tidligere. Så får vi se om det blir Tyskland eller andre steder. Jeg har spilt tidvis i 1. Bundesliga tidligere, og en god del på nivå to nå, men jeg føler fortsatt at jeg har mye å gå på. Jeg ønsker å hevde meg her eller på høyere nivå, så får vi se hva som blir neste steg.

Nielsen røper at Greuther Fürth-ledelsen har tatt kontakt rundt en eventuell forlengelse.

– Det har de. Jeg kan ikke gå inn på absolutt alt, men jeg kan si såpass at de ønsker å starte en forhandling med meg nå om eventuell forlengelse. Samtidig har klubben vært ærlig på at koronasituasjonen har påvirket en del økonomisk. Furth er ikke kjent for å ha altfor god økonomi, så det er litt usikkerhet med en del spillere. Men vi har hatt en åpen prat, og de ønsker å starte dialog, sier angriperen.

Som alle andre påvirkes også 27-åringen av koronasituasjonen. Dagene er ikke de samme som før.

– Her er det veldig strengt, altså. Det har vært lockdown ganske lenge. Furth ligger i det man kaller bundeslandet Bayern. I Tyskland har hvert eneste bundesland egne regler, noe som ikke alltid er like enkelt å følge med på . Her jeg bor er det maskeplikt, og vi har ikke lov å gå ut etter klokken 21, beretter Nielsen.

Les også: Udahl "superaktuell" for VIF (+)

Opprykkshåp

– Det har vært mange kjedelige dager. Men nå er kjæresten min her sammen med meg, så det hjelper mye på. Jeg prøver å finne på ting som er gøy, og som kan hjelpe meg å holde energinivået oppe, legger han til.

Lørdag spilte han fra start da Greuther Fürth spilte 0-0 borte mot serieleder Hamburg. Nielsen og lagkameratene ligger på en foreløpig fjerdeplass på nivå to i tysk fotball, men det er kun tre poeng opp til tabelltoppen.

– Vi ligger ganske ålreit an, men vi har ikke like mye press på som Hamburg og andre lag foran oss. Opprykksmuligheten er der. Det kunne vært spennende å bli her og spille 1. Bundesliga med Fürth. Jeg får se hvilke muligheter som kommer, gjentar Nielsen.

27-åringen har fortsatt et øye med gamleklubben hjemme i Norge.

– Jeg følger med på Vålerenga på Instagram, forskjellige forumer og sånne ting. Så jeg får med meg en god dose der, selv om jeg ikke får sett så mange av kampene deres når sesongen er i gang. Klubben er fortsatt viktig for meg, poengterer han.

Mer fra Dagsavisen