NHL-maskoten «Gritty» frikjent etter anmeldelse om vold mot 13-åring

«Gritty», maskoten til NHL-klubben Philadelphia Flyers, ble anmeldt for en hendelse i november i fjor. Nå har politiet renvasket ham.

Maskoten ble anmeldt i november, etter angivelig å ha slått en 13 år gammel gutt. Chris Greenwell, far til 13-åringen, sa ifølge Philadelphia Inquirer i sitt vitnemål i retten at Gritty «sprang mot sønnen min og slo ham så hardt han kunne», skriver Aftonbladet.

Den svenske storavisen, samt andre medier som Los Angeles Times og CNN, skriver at maskoten nå er frikjent.

– Vi tok Greenwells anklager svært alvorlig og igangsatte en grundig etterforskning, men fant ingen bevis, sa en talsmann for hockeylaget Flyers, ifølge Inquirer.

Les også: Kråkene bråker ekstremt mye for tiden. Hva er det som skjer?

– Etterforskningen, som nå er ferdigstilt, har avdekket at handlingene til personen som har rollen som Flyers’ maskot ikke stemte overens med beskrivelsen av det angivelige angrepet, heter det i en uttalelse fra Philadelphia-politiet. Personen som bærer Gritty-kostymet identifiseres ikke ved navn av politiet.

13-åringens far har tidligere uttalt seg til CNN om foranledningen til hendelsen.

– Sønnen min dunket maskoten tre ganger i hjelmen. Det førte til at Gritty slo sønnen min i ryggen, noe som ga ham et stort og hovent merke.