Fotball

NFF støtter prins Ali

Det norske fotballforbundet (NFF) har bestemt seg for å stemme på Prins Ali bin al Hussein (39) når FIFA skal velge ny president fredag.

Fotballpresident Yngve Hallén har i samråd med forbundsstyret bestemt seg for å stemme på den jordanske prinsen i stedet for den sittende presidenten Sepp Blatter (79), som har vært FIFA-president siden 1998.

Det sier NFF i en pressemelding torsdag.

– Slik situasjonen har utviklet seg i FIFA, kan ikke troverdigheten bevares med Blatter som øverste leder. Platini trakk fram alle de gode tingene Blatter har gjort, men organisasjonen trenger en ny toppleder. Jeg har fortalt dette til Blatter tidligere, og i dialog med resten av Forbundsstyret har jeg besluttet at NFF kommer til å støtte prins Ali, sier Hallén.

Prinsen har bedt om at valget går som planlagt fredag, til tross for korrupsjonsskandalen som ryster FIFA.

Al Hussein lovet å bare sitte fire år dersom han vinner valget.

LES OGSÅ: FIFA-toppene avslørt med skjult mikrofon

Ingen boikott

Det synes også klart at mange av Det europeiske fotballforbundetS (UEFA) stemmer går til prins Ali bin al-Hussein. UEFA antydet først at de ville boikotte presidentvalget dersom det ikke ble utsatt. Nå sier den irske fotballsjefen John Delaney til nyhetsbyrået DPA at det ikke lenger er aktuelt å boikotte.

UEFAs president Michel Platini ba Sepp Blatter trekke seg.

– Jeg håper at minst 53-54 UEFA-stemmer går mot Blatter, sa Platini på en pressekonferanse torsdag.

Platini sa også at han oppfordret Blatter til å gå av under et møte med ham torsdag. Det skjedde på et krisemøte mellom FIFA og andre internasjonale fotballforbund.

Torsdag sa Australias fotballforbund nei til Blatter. De ønsker et skifte av kurs i FIFA.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

CAF støtter fortsatt Blatter

Den afrikanske fotballføderasjonen (CAF) stiller seg imidlertid bak FIFA-president Sepp Blatter til tross for korrupsjonsanklagene.

Det sier CAF i en pressemelding, melder det tyske nyhetsbyrået DPA. De er også mot å utsette fredagens presidentvalg.

– Vi støtter fremdeles Blatter, heter det i meldingen.

Blatter er favoritt til å slå prins Ali bin al Hussein i kampen om å bli president. Afrika har 54 stemmer i valget, mens Asia, som også ventes å støtte Blatter, har 46.

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har 53 stemmer. (NTB)

LES OGSÅ: Slik fikk Qatar VM

LES OGSÅ DAGENS LEDER PÅ NYEMENINGER:NO:

Mer fra Dagsavisen