Sport

Neymar skjøt Brasil til OL-finalen

(Brasil - Honduras 6-0). Brasils OL-lag i fotball er ett steg unna å innfri de enorme forventningene i det fotballgale landet.

Av Adrian Richvoldsen

Både Neymar og Gabriel Jesus noterte seg for to nettkjenninger, mens Marquinhos og Luan scoret ett hver i en kamp som aldri ble særlig spennende.

Største spenningsmoment var hvordan det ville gå med Neymar da han ble båret ut etter å ha blitt skadd da han scoret etter 15 sekunder. I motsetning til da han ble skadd i VM-kvartfinalen på hjemmebane for to år siden, gikk det bra.

Nå er Neymar og laget et stort steg nærmere et svært etterlengtet OL-gull. Og dét attpåtil på hjemmebane.

Mangler OL-gull

Brasil er sulteforet på et OL-gull i fotball. Kvinnelandslaget røk ut av semifinalen med minste margin etter straffesparkkonkurranse tirsdag.

Dermed hvilte det enda mer press på Neymars skuldre før herrelandslagets semifinale mot Honduras.

Brasil har aldri vunnet OL-gull i fotball. I London-OL i 2012 ble det annenplass og sølv. Det samme ble det i Seoul i 1988 og i Los Angeles i 1984. Totalt har Brasil sju medaljer i fotball-OL, men ingen av edleste valør.

Stjernespilleren fra Barcelona ble buet ut av egne fans i gruppespillet da Brasil spilte to 0-0-kamper på rad. I semifinalen slo han tilbake med scoring allerede etter 15 sekunder, OL-raskeste scoring noensinne.

Ut på båre

I duellen med Honduras-keeper Luis López pådro imidlertid Neymar seg en smell og ble fraktet ut på båre. Brasils kaptein kom seg likevel tilbake på banen og fikk se Gabriel Jesus legge på til både 2-0 og 3-0 før pause.

PSG-midtstopper Marquinhos la på til 4-0 etter en corner slått av Neymar, før Luan la på til 5-0 etter 79 minutter.

På overtid fullbyrdet Neymar sin kamp med sin 6-0-scoring på straffe.

Nigeria og Tyskland spiller i den andre semifinalen onsdag. (©NTB)

Mer fra Dagsavisen