Espen «Shampo» Knutsen og VIF møter Zürich i kveld. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Nesten uten kamptrening

ISHOCKEY: Én treningskamp er alt Vålerenga har i beina før laget skal måle krefter i Europa.

I kveld begynner ishockeysesongen for Vålerenga og Stavanger Oilers. 5-3-seieren over Frisk Asker mandag er Vålerengas eneste treningskamp til nå. Laget skulle også spilt mot Stjernen, men kampen ble avlyst etter lynnedslag i Stjernehallen.

- Det hadde vært fordel med én match til i beina, men det er ingen krise, sier VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen til Dagsavisen.

 

Vanskelig å avansere

Champions Hockey League (CHL) er ishockeyens svar på fotballens Champions League. Vålerenga åpner gruppespillet med bortekamp mot Zürich Lions i kveld. Allerede lørdag venter nok en tøff oppgave for forrige sesongs seriemester i Norge. Da reiser VIF videre til Østerrike for møtet med Vienna Capitals.

- Det blir tøft. Zürich er kanskje det beste laget i Europa. Vienna er nok en bedre mulighet for oss, mener Knutsen.

Første hjemmekamp for VIF er mot nettopp Vienna på Jordal 4. september. Det siste laget i gruppa er svenske Färjestad.

Totalt skal 44 klubber fra 12 europeiske nasjoner kjempe om tittelen «europeisk mester». Bare gruppevinnerne er sikret avansement til sluttspillet. I tillegg går de beste toerne videre.

 

Rangert bunn

Vålerenga står overfor en voksen oppgave. Den regjerende norske seriemesteren er rangert som nest dårligst av de 44 lagene som deltar.

- Målet er å gjøre det best mulig. Dette er uansett god matching for oss, sier «Shampo».

Selv om Vålerenga kommer til Zürich med lite kamptrening, er han vel så bekymret for troppen han har til rådighet.

- Vi er tynt besatt. Vi har bare med oss ti løpere og seks backer, sier VIF-treneren.

Siden forrige sesong har åtte løpere blitt borte. Bare fire erstattere er hentet inn. Da sier det seg selv at troppen er langt tynnere denne sesongen.

- Det var viktig for oss at Morten Ask ble med videre. Men vi skal hente to løpere til, sier Knutsen.

 

Oilers i Finland

Norge har med to lag når CHL innleder i kveld. Stavanger Oilers er Norges andre representant, og siddisene innleder turneringen med to tøffe bortekamper.

Den regjerende norgesmesteren møter finske Tappara Tampere i kveld. Tsjekkiske Ocelari Trinec venter lørdag. Bern er gruppas siste lag.

- På papiret er vi det svakeste laget. Men vi kan jo ikke tenke sånn. Målet er å gå videre fra gruppen, sier Christian Dahl-Andersen til Stavanger Aftenbladet.

Heller ikke Stavanger er spesielt høyt rangert på sin 39. plass. Kveldens motstander Tappara Tampere er rangert 28 plasser over Petter Thoresens mannskap.

Rangeringen toppes av svenske Skellefteå.

are.kolstad@dagsavisen.no