Nyheter

Neppe flere spillersalg for Vålerenga – men det kan komme kjøp

VIF har mistet profiler som Amin Nouri og Sam Johnson før 2019-sesongen. Nå er det stopp, skal man tro klubbens sportssjef.

Mandag ble det klart at fjorårets VIF-toppscorer Sam Johnson er klar for MLS-klubben Real Salt Lake. Høyreback Amin Nouri dro nylig på lån til Oostende i belgisk fotball.

VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen forklarer hvorfor klubben mandag valgte å selge Sam Johnson, fjorårets toppscorer:

– Etter sesongslutt var det ganske mye aktivitet rundt Sam. Det var det også i sommervinduet, men da ville vi ha ham med videre. Det ønsket vi for så vidt også etter sesongslutt, men det kommer en grense for hvor lenge man kan holde på noen. Som Ronny (Deila, VIF-trener) har sagt tidligere: Alle spillerne våre er i utgangspunktet til salgs. Men da må pris og tidspunkt være riktig. Det var det i dette tilfellet, sier sportssjefen til Dagsavisen.

Les også: Derfor spiller Deilas menn med sladdede drakter (DA+)

Matti inn

– Kommer det inn noen erstattere for Johnson?
 
– Erstatteren har vi allerede hentet. Han heter Matthías Vilhjálmsson, påpeker Ingebrigtsen, og viser til den islandske 31-åringen som nylig ble hentet fra Rosenborg.
 
Men han røper at Johnson trolig er den siste A-lagsspilleren som forsvinner ut dørene på Intility Arena før 2019-sesongen starter.
 
– Når det gjelder spillerlogistikk, så ser vi oss vel ferdig med spillere ut, ja. Man skal jo aldri si aldri, men det ser slik ut, innrømmer sportssjefen.

Les også: «Skal VIF innfri fansens krav, så må disse to levere»

Kjøp før sesongstart? 

Men det kan altså fortsatt komme nye fjes inn.
 
– Vi jobber hele tiden med det, og vi mener selv at vi har planlagt godt hvor behovet ligger. Vi har tidligere vært inne på at vi ser etter en erstatter for Amin Nouri (høyreback). I tillegg har Felipe Carvalho (midtstopper) forsvunnet, så vi må se om det kan skje noe der, sier han.

Mer fra Dagsavisen