Sport

Nent-gruppen forlenger også med Bundesliga

Bundesliga-interessen i Norge har eksplodert etter Erling Braut Haalands overgang til Borussia Dortmund. Nå blir tysk fotball å finne på Viaplay fram til 2025.

Nent Group skriver mandag at de har sikret seg eksklusive rettigheter til å vise tysk Bundesliga i hele Norden fram til 2025. Dermed kan fotballinteresserte nordmenn vente seg mer enn 300 direktesendte Bundesliga-kamper på Viaplay årlig i tiden framover.

TV-giganten er virkelig i vinden om dagen. Nylig sikret Nent seg rettighetene til å vise Premier League i Norge i seks år fra sommeren 2022. I tillegg overtar de som formidler av VM og verdenscup i alle nordiske skigrener og alpint fra 2021/22-sesongen.

Erling Braut Haalands imponerende start i Borussia Dortmund har gjort at flere nordmenn har fått øynene opp for den tyske toppdivisjonen i fotball de siste dagene. Det har ført til rekordhøye seertall.

– De tre første kampene til Erling Braut Haaland er de mest sette Bundesliga-kampene på Viaplay noensinne, med kampen mot Köln (24. januar) som den mest sette. Denne kampen hadde nesten fire ganger så mange seere som vår Bundesliga-rekord fra før Haaland ble Dortmund-spiller, sa Thomas Horn, kommunikasjonsrådgiver i Nent, til Aftenposten forrige uke.

Sportssjef i Nent Group, Cecilia Gave, forteller at seertallene er på høyde med tall som Manchester United og Liverpool genererer i FA-cupen.

– Haaland-effekten er reell, sier hun til Kampanje mandag.

Viaplay og Viasport skal fortsette å dekke tysk fotball med norske eksperter, kommentatorer og egne studiosendinger.

Mer fra Dagsavisen