Advokat Pål Eriksrud forsvarer gambleren som i går forklarte seg i kampfiksingssaken. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Nektet for alt

Den 33 år gamle gambleren som sitter på tiltalebenken i kampfiksingssaken, forklarte i går at han aldri ville gjort det han er tiltalt for hvis han visste det var ulovlig.

I går var det meningen at de to gamblerne på tiltalebenken skulle starte sine forklaringer i retten. Men det var bare den yngste av dem, en svenske med norsk statsborgerskap, det ble tid til.

Lånte bort kortet

De to bakmennene skal etter påtalemyndighetens syn være de avgjørende personene i fiksersaken. Den ene av de to hevder at han bare lånte bort sitt eget og konas spillekort hos Norsk Tipping og nekter for alt annet.

Den andre mener at det ikke ligger noe straffbart bak spillene som ga total gevinst på 340.000 kroner. Disse ble gjort i forbindelse med kampene som Follo og Asker tapte 24. juni 2012.

33-åringens forsvarer, advokat Pål Eriksrud, lurte på hvordan han hatt det siden dette skjedde.

– Det har vært fryktelig. Siktelsen mot min kone ble frafalt for bare et halvt år siden, og det har vært svært strevsomt for henne. Vi har en liten datter, og vi er alene her i Norge. Hadde vi mistenkt at dette skulle være noe straffbart, ville vi aldri gjort det. Da ville vi risikert at vår datter hadde havnet på barnehjem, sa 33-åringen.

– Aldri spilt

Han sa videre at han aldri har spilt på fotballkamper:

– Nei, aldri. Verken før eller etter dette her, sa han.

I dag fortsetter rettssaken med at den siste av de sju tiltalte, den 43 år gamle svenske gambleren, skal forklare seg.

Han er den som skal ha satset alle pengene og ifølge påtalemyndigheten var helt sentral i den planlagte kampfiksingen i de to kampene, Asker mot Frigg og Follo mot Østsiden, den aktuelle søndagen for snart tre år siden.

Kampfiksingssaken i norsk fotball går tilbake til juli 2012. (NTB)