Blomster og supporterutstyr legges ned foran Stockholm stadion. FOTO: JONATHAN NACKSTRAND/NTB SCANPI X

Nekter straffeskyld

FOTBALLVOLD: 28-åringen som meldte seg for svensk politi, nekter 
straffeskyld etter dødsfallet i svensk fotball søndag.

Mannen meldte seg selv sent mandag kveld til politiet fordi han innrømmet han var innblandet i opptøyene som førte til at en 43-åring ble drept før kampen mellom Helsingborg og Djurgården. Men han nekter for å ha gjort noe ulovlig.

I avhør hos politiet i Helsingborg har han innrømmet at han var innblandet i opptøyene. Da politiet holdt pressekonferanse i går, sa politisjef Eleonora Johansson at de ikke vurderte andre som innblandet i hendelsen. 28-åringen er ikke tiltalt for uaktsomt drap, men for å ha utført grov mishandling med døden til følge. Tiltaltes advokat, Stefan Rosell, har en helt annen oppfatning.

- Vi har i dag sittet i forhør i halvannen time. Min klient har i detalj fortalt hva han opplevde. Han vedgår at han befant seg på stedet, men nekter for å ha gjort noe straffbart, sier Rosell ifølge Aftonbladet. Også grov mishandling avviser han at han har vært med på, sier advokaten.

Ifølge advokat Rosell gikk 28-åringen til politiet etter å ha sett mandagens pressekonferanse på TV. Da mente han at han ville ha opplysninger å bidra med.

Etter hva Aftonbladet erfarer slettet mannen sine konti på sosiale medier før han gikk til politiet. Han er tidligere straffedømt for ubetydelige forbrytelser, men for trusler om vold. I Djurgården opplever man stor pågang fra folk som vil gi blomster og hilsener til den avdødes familie.

reidar.sollie@dagsavisen.no

 

Pengeinnsamling etter supporter-dødsfall

Djurgårdens supporterklubb har startet en pengeinnsamling for familien til mannen som døde i forbindelse med serieåpningen i svensk fotball sist helg.

«Järnkaminerna» samlet inn 160.000 kroner under Djurgårdens ishockeykamp mot Örebro tirsdag.

– Vi håper denne innsamlingen kan hjelpe en familie når en ny hverdag starter, og regningene skal betales. Familien har ikke bare mistet en elsket far og ektefelle, men også en person som forsørget sin familie, skriver supportergruppen.

Den 43 år gamle mannen døde etter at han ble utsatt for vold i Helsingborg søndag.