Tredobbelt NBA-mester LeBron James kommer med et klokkeklart nei til Donald Trump.

Nei til presidenten

– Å besøke Det hvite hus var en stor ære før du dukket opp, var LeBron James’ svar til president Donald Trump.

Trump legger seg ut med en rekke idrettsstjerner. Nå nekter de å la seg hylle i Det hvite hus. Men Pittsburgh Penguins, som vant ishockeyligaen, stiller opp.

Intens ordkrig

Den amerikanske presidenten har de siste dagene vært involvert i en stadig eskalerende ordkrig med amerikanske idrettsprofiler. Bak ligger Trumps kritikk av amerikanske fotballspillere som kneler under avspilling av nasjonalsangen.

Hockey-ja

Det er lang tradisjon at laget som vinner sluttspillet i den nordamerikanske ishockeyligaen, NHL, inviteres til Det hvite hus. Søndag bekreftet Pittsburgh Penguins-ledelsen av klubben akter å opprettholde tradisjonen, til tross for den pågående ordkrigen.

Les også: Det Trump bør lære av historien: Du kødder ikke med idrettsheltene våre!

Takket nei

I juni vant basketballaget Golden State Warriors fra California NBA-finalen over Cleveland Cavaliers. Men lagets store stjerne, skarpskytteren Stephen Curry, ønsker å benytte muligheten til å protestere mot Trump. Han vil ikke besøke Det hvite hus sammen med vinnerlaget i NBA, en invitasjon som er en tradisjon.

– Jeg har ikke lyst til å dra, sier Curry på en pressekonferanse ifølge The Guardian.

– Om det var bare meg som dro, ville det bli en kort samtale, sa Curry som tidligere har gått hardt ut mot Trump.

Trump selv gikk til Twitter og trakk invitasjonen.

«Å besøke Det hvite hus er en stor ære for et mesterlag. Stephen Curry nøler, derfor er invitasjonen trukket tilbake», skrev Trump.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Malmklart fra James

Selv LeBron James, som spilte på det tapende laget og lenge har vært Currys rival, støtter kollegaen. På Twitter latterliggjorde han Trump.

«Din snylter. @stephencurry30 har allerede sagt han ikke kommer. Så derfor er det ingen invitasjon. Å besøke Det hvite hus var en stor ære før du dukket opp!», svarte James.