Idrettspresident Børre Rognlien appellerer til regjeringen i spillpolitikken. FOTO: NTB SCANPIX

Nei til nytt spill

POSTKODELOTTERI: Norsk idrett ønsker å hegne om Norsk Tipping og spillmonopolet.

Norges Idrettsforbund appellerer nå til regjeringen om ikke å innføre Postkodelotteriet i Norge. De vil at dette må komme inn i vurderingen av en helhetlig spillpolitikk.

- Vi registrerer at regjeringen skal konsekvensutrede alternative endringer for organisering av spill i Norge, herav se på mulige lisensordninger. NIF er bekymret for at regjeringen overveier å innføre Postkodelotteriet, uten denne forutgående grundige evalueringen. Dette kan på sikt ødelegge en etablert, velfungerende ordning fordi man i prinsippet åpner for alt ved å åpne for noe, sier idrettspresident Børre Rognlien.

- Enerettsmodellen har fungert som en meget sterk støtte til frivilligheten i Norge siden 1948. I tillegg har den sikret en ansvarlig spillpolitikk som vektlegger hensynet til å regulere spillatferd. Dette er vitkig for samfunnet, ikke bare for de pengene som genereres, men for å legge til rette for selve frivilligheten i Norge. Spillemidlene er en styrking av lokaldemokratiet, fortsetter idrettspresidenten.

Norsk idrett ønsker å beholde enerettsmodellen.

- Vi er redd innføringen av kun ett nytt pengespill utenom den norske enerettsmodellen vil kunne utfordre EUs lovgiving på området: Grunnlaget for enerettsmodellen er sosialpolitisk, og det var grunnen til at EFTA tillot enerettsmodellen å fortsette i Norge.

tor.karlsen@dagsavisen.no