Sport

– Nei, straffespark har vi ikke trent på

Vålerenga syr sammen det laget de har og reiser til Danmark. Men mesterligaeventyret trenger ikke bli noe mareritt.

– Ha, ha, nei det har vi ikke trent på. Ikke ennå, sier Jack Majgaard Jensen til Dagsavisen på spørsmål om ekstraomganger og straffespark har vært noe fokus foran torsdagens enkeltkamp i mesterligaens 16-dels-finale.

Og nå er det ikke flere treninger i Norge. Neste økt er på Brøndby stadion onsdag ettermiddag. Spillerne reiser med charterfly fra Gardermoen onsdag,

Les også: Derfor gikk Vålerenga med på å spille Champions League-oppgjøret i Danmark (+)

Ingen bortemålsregel

Brøndby stadion er heller ikke de danske jentenes daglige hjemmebane, derfor defineres den som nøytral grunn.

Og ettersom det kun blir en enkeltkamp i denne 16-delsfinalen teller ikke bortemålsregelen. Så står det uavgjort ved full tid, uansett antall mål, blir det ekstraomganger og mulige straffespark.

– Vi har trent så godt vi kan med de spillerne vi har tilgjengelig, sier Majgaard Jensen, som vil bare ha tre utespillere på benken i torsdagens oppgjør.

Les også: Skulle opprinnelig spille på Kypros – nå er VIFs Champions League-kamp flyttet igjen

Kan ikke klage

For de nye spillerne klubben har hentet inn, får ikke lov til å spille denne kampen. VIFs søknad ble avslått av UEFA.

Men skulle VIF gå til kvartfinale, blir nykommerne klare til kampene som måtte komme i mars.

– Jeg har som prinsipp ikke å klage over verden slik den er. Jeg er glad for at vi får spille fotball. Så å vi ta de mulighetene vi får, sier Majgaard Jensen om det pussige faktum at laget ikke har fått anledning til å spille en eneste treningskamp.

Det er også et moment at kampen spilles på naurgress, et underlag VIF ikke har kjent på siden cupfinalen i fjor. Men der gikk det jo bra.

Les også: Champions League-trøbbel for Vålerenga – nektes å bruke nye spillere

Hans kollega Per Nielsen i Brøndby, som han kjenner meget godt fra sin egen tid i klubben, har i hvert fall fått til et par treningskamper.

– Betyr dette at VIF ikke lenger er favoritter?

– Jeg mener fortsatt at dette var en god trekning for oss, men det er klart det sportslige bildet har endret seg med de nye betingelsene, at vi ikke får spille hjemme. Men jeg vet at vi vil ha en god mulighet, sier dansken, som vil at jentene skal ta med seg den selvtilliten serie- og cupgullet ga i fjor.

Les også: Trøblete Champions League-oppladning for VIF: – Langt fra optimalt (+)

I ny karantene

VIF reiser til Danmark i onsdag med eget charterfly,så skal alle koronatestet før de innkvarteres på enkeltrom, så blir det trening på kamparenaen, kampstart klokka 15.00 torsdag med retur til Norge samme kveld.

Og det betyr antagelig ny karantenepå samtlige spillere og ledere  i Oslo når man kommer tilbake, hvis ikke nye regler er innført innen den tid.

PS. Vålerengas kamp mot Brøndby er den eneste av kampene i 16-delsfinalene som spilles som en enkeltkamp. Det skyldes de strenge innreisereglene i Norge og Danmark.

Mer fra Dagsavisen