Nedslått Solskjær etter tap i hjembyen

(Kristiansund - Molde 1-0). Kristiansund tok sin tredje strake seier i Eliteserien med 1-0 i lokaloppgjøret mot Molde lørdag. Etterpå var MFK-trener Ole Gunnar Solskjær slagen.

Av Ole Henrik Tveten

Stian Aasmundsen ble matchvinner med et mål etter en snau time. For Molde-trener Solskjær ble det en tung kveld i hjembyen.

– Det er surt og bittert. Dette er det viktigste i livet til disse spillerne foruten familien og ungene. Det er en slagen gjeng som sitter der inne, og sånn er det med meg også, oppsummerte han overfor Eurosport.

At det ble tap mot lokalrivalen sved naturlig nok litt ekstra.

– Dette var en sjanse for oss til å henge med i toppen og å bli kvitt KBK, men nå er de ett poeng bak oss. Vi ga fra oss sjansen, sa Solskjær.

Glede i Kristiansund

Langt blidere var Kristiansund-trener Christian Michelsen.

– Det er helt fantastisk å sitte igjen med seier i en fartsfylt og tett kamp. Vi snakket om før kampen at det var uhyre viktig å få det første målet, og da fikk vi kampen inn i vårt spor. Vi kunne tenke litt på å forsvare oss og kontre, og der er vi gode, oppsummerte han og varslet fest i Kristiansund.

Gjestene fra Molde hadde vært nærmest ledelse da lagene gikk til pause etter en målløs første omgang. Petter Strand smalt et frispark i stolpen etter 20 minutters spill.

Molde kunne også fort havnet bakpå da Torgil Gjertsen fyrte av gårde et skudd minuttet senere. Ballen gikk via Babacar Sarr og rett til side for mål. Andreas Linde var utspilt i Molde-målet.

Det var varmt i Kristiansand lørdag, og temperaturen steg ytterligere da Etzaz Hussain taklet Gjertsen på høyst ureglementært vis etter en halv time. Kristiansund-spillerne argumenterte for en annen farge på kortet enn hva dommer Tom Harald Hagen trakk opp av lomma.

Kort tid senere mistet Sarr ballen som bakerste mann til Daouda Bamba, men KBK-spissen fikk ikke stokket beina. Dermed løp Sarr opp situasjonen og fikk avverget.

Klønete forsvarsspill

4278 tilskuere sørget for at ett stappfullt Kristiansund stadion kunne juble for scoring til hjemmelaget etter 57 minutters spill.

Stian Aasmundsen var sist på ballen da hjemmelaget broderte seg gjennom Molde-forsvaret på høyresiden. Etter noe klønete forsvarsspill fra bortelaget slo Liridon Kalludra ballen inn til Aasmundsen som kom på løp. Midtbanespilleren gjorde ingen feil da han plasserte kula bak Linde.

– Det ble en helt jevn kamp der vi forærte dem målet. Det skal ikke skje, sa Molde-sjef Solskjær om situasjonen.

Solskjær kastet innpå Erling Braut Håland etter baklengsmålet, og plutselig ble det fart i romsdalingene. Fire minutter etter innhoppet brøytet Håland seg vei gjennom forsvaret og kom alene med Sean McDermott i hjemmelagets mål. Kun en glitrende feberredning fra iren stanset Molde-utligningen.

Etter scoringen tok gjestene mer over kampen, mens Kristiansund la seg mer bak. Da ikke forsvar eller keeper stanset Molde, fikk KBK hjelp av stengene.

Smalt i tverrliggeren

Fem minutter før full tid fyrte Mathias Normann av et skudd fra 20 meters hold. McDermott hørte bare suset fra ballen før den smalt i tverrliggeren og over mål.

Nærmere kom ikke Molde, som må konstatere at den svake borteformen fortsetter. MFK har kun vunnet én av seks bortekamper så langt denne sesongen.

Med tre poeng til Kristiansund klatrer de opp på 8.-plass med 19 poeng, ett poeng bak Molde på plassen over.  (NTB)