Jays Saidy Ndure konsentrerer seg om å klare OL-kravet på 200 meter. FOTO: LISE ÅSERUD/NTB SCANPIX

Ndure kan glemme 100m i OL

Jaysuma Saidy Ndure sesongdebuterte på 100-meteren med 10,35 i et stevne i Clermont i Florida i helgen. Det er så langt unna OL-kravet at han går for 200 meter i Rio.

Av Per-Kristian Eriksen

– Kravet på 100 meter er ganske tøft, så vi har i grunnen ikke siktet oss inn på det. Alt fokus blir på 200-meteren, der kravet for å komme med i Rio er på 20,50, og det bør ikke være noe problem når Jays er i form, sier trener og mentor Olav Magne Tveitå til NRK.no.

Ndure har 19,89 som personlig rekord på 200-meteren, men det begynner å bli en del år siden. På den halve distansen er persen og den norske rekorden hans 9,99 sekunder.

Han stiller både 100- og 200 meter i EM i Amsterdam i begynnelsen av juli. Skulle han klare å løpe under OL-kravet som er på 10,10 sekunder der, er det slett ikke sikkert han går for 100-meteren i OL.

Tveitå mener det er klart best for Ndure å satse på bare en distanse på Joao Havelange-stadion i Rio, og det blir den lengste av de to sprintdistansene.

– Det er ingen tvil om at 200 meter er den beste distansen hans. Det er der han har størst sjanse til å klare kravet. Jeg mener også at 200 meter er en snillere distanse med tanke på de skadene han har slitt med, sier sportssjefen i friidrettsforbundet, Ronny Nilsen.

NRK skriver at det neste for Ndure nå blir et oppvisningsløp i Manchester 26. mai. Deretter er det meningen at han skal løpe 100 meter i Hengelo to dager senere. Deretter er det Bislett Games 9. juni. Det ligger an til at Jays løper 100 meter i det stevnet. (©NTB)