Sport

Näsbergs storspill: – Jeg har absolutt ambisjoner om å spille i en større liga

Ivan Näsberg har startet alle Vålerengas kamper og storspilt Eliteserien i 2020. Den lokale profilen legger ikke skjul på at utenlandsdrømmen fortsatt eksisterer.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Det er en regnfull og mørk treningsøkt på Intility Arena, men utenom været ser det meget lyst ut for VIF og Ivan Näsberg. 24-åringen har vært i VIF i all sin tid som fotballspiller, med unntak av ett låneopphold hos Varbergs BoIS i Sverige. I 2020 har midtstopperen startet hver kamp, og spilt alt som er mulig å spille utenom 23 minutter. Ikke bare har han startet alt, han har også vært og blitt én av VIFs aller viktigste spillere. Näsberg stortrives naturligvis som Vålerenga-spiller om dagen.

– Når vi vinner kamper, så er det en grunn til å smile. Jeg trives hundre prosent, sier Ivan Näsberg til Dagsavisen etter tirsdagens treningsøkt.

Og grunn til å smile er det definitivt. Vålerenga står med 19 poeng på ti kamper, og befinner seg på tredjeplass på tabellen i Eliteserien. I tillegg har VIF holdt nullen i halvparten av kampene med Näsberg som midtstopper.

– Jeg synes det har vært en veldig bra sesongstart, i alle fall med tanke på høstsesongen i fjor. Vi har klart å reise oss veldig bra nå med én gang, og det er jeg strålende fornøyd med, forteller midtstopperen.

– Vålerenga har holdt nullen i fem av ti kamper. Hva har blitt gjort i den defensive strukturen?

– Det er vel egentlig hele laget som har tatt steg i riktig retning. Vi står sammen og er mer kompakte, og da blir det enda enklere å være bak der også, sier han.

Les også: VIF satser ungt og lokalt: – Det gir en boost til hele klubben

###

Ivan Näsberg har startet samtlige kamper for Vålerenga denne sesongen. Foto: Jonas Bucher

– Vår beste spiller

VIF-kaptein og Näsbergs stopperkollega, Jonatan Tollås Nation, har spilt med 24-åringen siden han kom til klubben i 2015. Kapteinen er mildt sagt full av lovende ord om Vålerenga-gutten.

– Jeg er så imponert over hvordan Ivan har stått fram, sier Tollås Nation og fortsetter:

– Min personlige mening er at Ivan har vært vår aller beste spiller hittil i år, og jeg tror ikke det er mange som så for seg det da vi avsluttet sesongen i fjor. Det skal sies at alle spillerne som har vært på banen for oss i år har vært veldig bra, men Ivan har imponert meg, sier kapteinen.

I tidligere sesonger har Ivan Näsberg spilt både stopper og venstreback. Tidligere har hovedtrener Dag-Eilev Fagermo uttalt til Dagsavisen at 24-åringen er helt uaktuell som back. Tollås Nation påpeker at rendyrkingen som midtstopper har vært viktig.

– Han har klart seg greit som venstreback i perioder, men jeg har vært klar på helt siden jeg kom hit at han er en midtstopper. Det viser egentlig bare at han er en smart spiller, når han kan spille back i tillegg, forteller Nation.

Les også: VIF-kapteinen: – Vi er solide defensivt

Trondheim 20200701. 
Rosenborgs Torgeir Børven (tv), Vålerengas Sam Adekugbe, Ivan Näsberg, Rosenborgs Kristoffer Zachariassen og Vålerengas Jonatan Tollås Nation i eliteseriekampen i fotball mellom Rosenborg og Vålerenga på Lerkendal Stadion (1-1).
Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Jonatan Tollås Nation (t.h) skryter av sin lagkamerat. Her er stopperparet i aksjon mot Rosenborg. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Fortsatt ambisjoner

Den lokale Vålerenga-spilleren forteller at han ikke har gjort mye annerledes på veien til sin storform, men selvtillit er viktig, påpeker Näsberg.

– Det er alltid hyggelig å få skryt og anerkjennelse, men når alle spillerne på laget presterer, ser hele laget bedre ut også. Jeg har ikke gjort noen spesielle tiltak, men jeg har fått tillit, og det har mye å si. I tillegg har jeg alltid hatt troa på meg selv.

24-årige Näsberg har som nevnt vært VIF-spiller i all sin tid som fotballspiller, med unntak av ett års låneopphold hos Varberg BoIS i Superettan i Sverige. Selv om midtstopperen kanskje er den mest verdsatte spilleren i klubben, har han som de fleste andre norske fotballspillere ambisjoner om å spille på et høyere nivå.

– Jeg har absolutt ambisjoner om å spille på et høyere nivå enn Eliteserien. Det har alltid vært en drøm som jeg jobber mot hver eneste dag; å ta steget ut og oppleve fotballen i andre land også.

– På et litt høyere nivå enn i Varberg, da?

– Ja, litt høyere enn Varberg. Selv om de gjør det ganske bra i Sverige akkurat nå de også, ler midtstopperen.

Les også: Näsberg berget Vålerenga i Trondheim – med feil fot!

###

24-åringen har fortsatt en drøm om å spille på et høyere nivå. Foto: Jonas Bucher

Molde neste

Neste motstander for VIF i Eliteserien er Molde borte på Aker Stadion onsdag kveld. Her har ikke Vålerenga vunnet på ti år, og kun fått med seg ett poeng siden 2011. Likevel har Vålerengas stopperpar tro på tre poeng mot Erling Moes lag som ligger på andreplass foran VIF på tabellen.

– Vi må bare fortsette med det vi har gjort så langt i år. Fortsette å være et hardtarbeidende lag som er tette bakover og sprudlende offensivt. Alt kan skje der borte, sier Ivan Näsberg avslutningsvis.

Kaptein Tollås er enig, men påpeker at Molde er favoritter i oppgjøret på Aker Stadion.

– Med seieren over Strømsgodset på søndag ga vi oss selv et veldig godt utgangspunkt inn mot denne uka her. Vi drar til Molde vitende om at vi ikke må noen ting. Vi ønsker selvfølgelig å vinne og å få med oss et godt resultat, men vi må ingenting. Vi kan slippe ned skuldrene og spille vårt spill, men Molde er favoritter. Det må vi leve med, avslutter VIF-kaptein Jonatan Tollås Nation.

Les også: Sahraoui markerte seg igjen - denne gang med scoring 

Mer fra Dagsavisen