Sport

Näsberg berget poeng i sluttkaoset: – Dette blir moro

(Vålerenga - Sarpsborg 1-1). Ivan Näsberg vet ikke om han får kreditert scoringen, men han sørget i hvert fall for det poenget som gjør at Vålerenga økte avstanden til Rosenborg til to poeng.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Fem minutter på overtid hamret han inn utligningen som berget det kanskje avgjørende poenget som kan gi medalje rett før julaften. Ballen gikk via Felix Horn Myhres rygg og i mål og ytterligere ett minutt senere satte Bård Finne inn 2-1, men ble avblåst for offside. Avgjørelsen var korrekt.

- Vi sliter lenge, men vi gir aldri opp og det berger ett poeng her. Vi må se på det slik. Vi er på bronseplass og ingen hadde tippet oss der før sesongen, sier Ivan Näsberg til Dagasvisen etter at kveldsdramaet mot Sarpsborg er over.

Näsberg regisserte også Vålerengas største sjanse tildig i 2. omgang  mot et svært defensivt og lavtliggende Sarpsborg-lag.

– Vi må håndtere slike motstandere også. Iandre kamp på rad møter vi et lag med fem mann i forsvar, ofte enda flere. Og vi må være tålmodige. Vi er fortsatt i posisjon og det må vi utnytte, sier han.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var skuffet over prestasjonen, men fornøyd med poenget tross alt.

Han tar det som et godt tegn at lag legger seg så lavt på Intility. Det betyr at Vålerenga har oppnådd noe.

– Det betyr at vi er blitt en mer beryktet motstander. Men jeg vet allerede hva vi må trene mer på i vinter. Å skape mer mot lag som ligger så lavt.  Det er bar vi er kommet dit. Men i denne kampen manglet vi bevegelse og initiativ for lenge. Til slutt skaper vi store nok sjanser til å vinne kampen.

Allerede onsdag skal Vålerenga til Nadderud for å møte Stabæk på naturgress.

– Vi er godt trent og gleder oss til det. Underlaget skal ikke være noe problem, sier Ivan Näsberg, som er glad han var på rett sted til rett tid i sluttminuttene.

– Vi kjørte opp mange folk og fikk betalt for det. Og vi unngikk et tap vi var svært nære på å pådra oss, sier han.

Mer fra Dagsavisen