Nadal satte verdensrekord

Rafael Nadal satte verdensrekord da han spilte seg fram til kvartfinale i Madrid Open. Han har vunnet 50 sett på rad på grus.

Av Sjur Natvig

John McEnroe hadde rekorden for flest settseirer på rad på samme underlag. Amerikaneren vant for 34 år siden 49 strake sett på hardcourt. Inkludert i den rekken var en turneringsseier i Madrid, og Nadal håper å utvide sin seiersrekke til han har gjort det samme.

– Når karrieren min er over, vil slike ting være noe å se tilbake på. Det er ikke lett å vinne 50 sett på rad, men nå er det gjort. La oss ikke snakke mer om det, men om kampene som venter. Det er dem jeg er opptatt av, sa Nadal.

Han har vært ustoppelig på favorittunderlaget hele våren og slo Diego Schwartzman 6-3, 6-4 torsdag. Dermed er han klar for kvartfinale mot Dominic Thiem fredag.

Østerrikeren nedkjempet Borna Coric i tre sett.

– På dette underlaget er Thiem en av de vanskeligste spillerne å møte. Kvartfinalen blir en nøkkelkamp i turneringen, sa Nadal.

Han er tittelforsvarer i Madrid og jager sin sjette triumf i turneringen. Tidligere i vår tok han sin 11. tittel både i Monte Carlo og Barcelona. Seiersrekken hans på grus løper tilbake til fjorårets Roland-Garros.

Alexander Zverev, som er 2.-seedet i turneringen bak Nadal, tok seg greit til kvartfinale med 6-4, 6-2 over Leonardo Mayer. Han møter John Isner i kvartfinalen.

Halep utslått

Kvinnenes verdensener Simona Halep får ikke en tredje strake seier i Madrid Open. Karolina Pliskova slo henne 6-4, 6-3 i kvartfinalen torsdag.

Halep håpet å bli den første kvinne med ekte hattrick i titler i turneringen. Etter 15 strake seirer på rødgrusen i den spanske hovedstaden ble det bråstopp mot Pliskova.

Tsjekkeren hadde også en god serie å forsvare, og noe å hevne. Hun er oppe i ni strake seirer på grus og revansjerte søsteren Kristynas tap mot Halep dagen før.

– Dette var en av mine beste kamper i år. Jeg har en veldig god følelse nå, for jeg hadde tapt for henne seks ganger på rad. Jeg begynte å lure på om jeg noen gang skulle greie å slå henne, sa Pliskova.

– Serven min var veldig god, og alt gikk min vei.

Tsjekkisk duell

Pliskova vant sin 10. tittel da hun vant grusturneringen i Stuttgart forrige måned. I semifinalen møter hun en annen tsjekkisk stjerne. Petra Kvitova slo Darja Kasatkina 6-4, 6-0 sent torsdag kveld.

Kiki Bertens er også klar for semifinale. Hun vendte til seier 4-6, 6-2, 6-3 over russiske Maria Sjarapova. I semifinalen møter hun franske Caroline Garcia.

Garcia slo hjemmefavoritten Carla Suárez-Navarro 6-2, 6-3.

– Det er ikke lett å møte Carla her på hennes hjemmebane. Hun hadde publikum i ryggen og spilte med selvtillit. Det var godt gjort av meg å vinne, sa Garcia. (NTB)