Landslagssjef Lars Lagerbäck (midten) på tirsdagens trening på Ullevaal.

Nå vil Lagerbäck kanskje vente med laguttakene

Foran hver landskamp har TV 2 fått tak i laget så snart Lars Lagerbäck har gitt det til spillerne. Nå vurderer han å vente med å informere dem.

Av Sjur Natvig

ULLEVAAL STADION:

– Vi tar aldri ut laget før vi har gjennomført den siste treningen. Vi har hatt noen spørsmålstegn i troppen, men vi har ikke det lenger, og vi kan velge blant samtlige spillere, sa Lagerbäck etter tirsdagens trening.

– Vanligvis gir jeg spillerne laget kvelden før kamp, men vi får se om vi skal endre det. Vi vurderer definitivt å endre det.

Tidligere har Lagerbäck sagt at det ikke spiller noen rolle for ham at laguttaket hver gang har sluppet ut flere timer før kamp, men nå nærmer de viktige kampene seg. Til høsten er det Nations League, neste år blir det EM-kvalifisering. Da kan det bli viktigere ikke å gi motstanderne noe gratis.

– Det har vært et tema internt, ja, sa Mats Møller Dæhli til NTB om at laguttaket blir lekket.

– Det skal jo ikke skje. Jeg vet ikke hvordan det skjer eller hvorfor det skjer, men det må være opp til treneren å bestemme hva han vil gjøre med det. Det beste for oss er om vi får laget dagen før kamp, og at ingen utenfor får vite det. Hvis ikke det er mulig så må man kanskje gjøre noe annet.

Alle er klare

Lagerbäck er glad for å kunne velge blant alle 24 spillere i troppen.

– Dette var den siste treningen under samlingen, og for første gang kunne alle trene for fullt. Det er også en fantastisk fin gressmatte. Her er det ingen unnskyldning om vi ikke kan spille god fotball, sa han.

En stor del av tirsdagens økt besto av avslutningstrening, og humøret steg i takt med at ballen havnet i nettet stadig oftere.

– Jeg forventer at vi gjør en god kamp mot Panama. Om vi ikke har marginene mot oss så er det en god sjanse til å vinne. Panama er et «tight» lag som scorer få mål og slipper inn få, selv om de spiller veldig annerledes enn oss, sa Lagerbäck.

–Vi ønsker også fortsatt å være ubeseiret på Ullevaal.

Glissent

Tirsdag var det solgt 8500 billetter til landskampen. Helgens «oldboyskamp» mellom VM-lagene til Norge og Brasil fra 1998 ligger derimot an til å gå for fulle tribuner.

– Det sier vel noe om vår popularitet i øyeblikket. Presterer man ikke resultater, synes ikke tilhengerne det er gøy. Det er leit om det ikke kommer så mange for å se oss. Fullt hus er en positiv faktor i fotballen, sa Lagerbäck, som ikke har tenkt seg på «omkampen».

– Nei, jeg tror ikke det er noen aktuelle spillere for meg der, sier han. (NTB)