Fotball

Nå vil han vinne alt

CUP: Stabæks Bob Bradley og Moldes Tor Ole Skullerud er årets norske trenernavn. Men bare sistnevnte kan vinne noe?

I kveld møtes de til semifinale på Nadderud. At Stabæk i det hele tatt er der er en av årets små undere i norsk fotball. For dem som ikke har glemt det, var Stabæk tippet sist i alle riksdekkende medier før sesongstart. Dagsavisen var unntaket. Vi hadde dem nest sist.

Tor Ole Skullerud skulle ta over etter en legende. Nå har Ole Gunnar Solskjær fått sparken i Cardiff, mens Tor Ole Skullerud er på vei mot poengrekord i eliteserien, og kan vinne «The Double» med Molde.

- De har all makt i norsk fotball. De kan styre overgangsmarkedet, kan kjøpe hvem de vil og har langsiktige investorer. Men de klarer også å spille den beste fotballen i Norge, var attesten fra tidligere Molde-spiller Kjetil Rekdal etter at Molde som første lag klarte å slå Vålerenga på Ullevaal i år.

Ser bare framover

Tor Ole Skullerud var en del av Martin Andresens omfattende trenerapparat i Vålerenga. Så overtok han hele greia. Så overtok han U-landslaget og fikk dem til fjorårets sensasjonelle EM-bronse. Så overtok han Molde etter landets største fotballikon.

Når skal noen overta etter Tor Ole Skullerud?

Selv smiler han av hvordan omgivelsene oppfatter Molde og årets norske fotballsesong.

- Jeg tror det er ganske enkelt. Vi samler alltid all energi inn mot neste kamp. Spillerne bruker kort tid på kampen som er spilt, uansett hvordan det har gått. Det kalles vel å holde fokus, sier Tor Ole Skullerud til Dagsavisen.

Enklere by

Å være trener i Molde opplever han som en enklere jobb enn i Oslo. Det sa han allerede før sesongen da noen fortsatt var skeptiske til nyansettelsen. Nå høster han bare ros, slik det er med lag i medgang.

I Vålerenga er meningene like mange som blokkleilighetene på Oslo øst når seirene ikke kommer.

- Ja, vi vil fryktelig gjerne vinne serien, og ja, vi vil fryktelig gjerne til Ullevaal og vinne cupfinalen der. Vi vet hva dette handler om, sier Skullerud.

Møter Hoseth

Veldig mye fokus vil være på Magne Hoseth i kveld. Mannen som valgte å forlate Molde i vår, og som har vært en svært viktig tilvekst for Stabæk, var sentral da Molde tok cupgullet i fjor. I semifinalen mot Lillestrøm på Åråsen skaffet han den sene utligningen som sikret ekstraomganger og straffespark. Og i finalen mot Rosenborg scoret han ti minutter før slutt i Moldes 4-2 seier.

Lørdag sto han sammen med Molde-supporterne da laget slo Vålerenga på Ullevaal. Slik er det når man har spilt for en klubb i femten år.

I denne semifinalen er det første gang Hoseth møter Molde i år. Seriekampen mellom lagene på Aker Stadion i august sto han over. Stabæk klarte 2-2 etter å ha ligget under med to mål til pause.

På Nadderud i vår vant Molde 2-0. Da satt Magne Hoseth på Moldes benk gjennom hele oppgjøret.

Bradleys suksess

2. januar i år skrev Bob Bradley kontrakt med Stabæk. Samme dag var Ole Gunnar Solskjær i forhandlinger med Cardiff. Den avskjeden endte med Tor Ole Skulleruds lykkelige ansettelse i Molde, og derfor møtes disse to i kveld.

- Jeg har skjønt hvor stor cupen er i Norge, og at finalen på Ullevaal er en spesiell opplevelse, sier Bob Bradley.

Han har klart å skape energi og entusiasme inn i en spillergruppe som få utenfor Bekkestua trodde på. Men søndag tapte de 0-3 borte mot Aalesund etter tre mål imot de siste 25 minuttene.

PS: Både kveldens semifinale på Nadderud og morgendagens andre semifinale i Skien mellom Odd og Sarpsborg blir utsolgt. Begge kampene sendes direkte på NRK.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen