Det blir ett av stikkordene for Kjetil Rekdal foran dagens Ullevaal-kamp. FOTO: ARNE OVE BERGO

Nå skal VIF tåle å lede en fotballkamp

Vålerenga glitrer, tar ledelsen, for så å falle sammen. Skal det skje igjen?

 

VALLE (Dagsavisen): Kjetil Rekdal har ingen fasitsvar på hvordan man endrer psyken til et helt lag. Men han velger å se til Rosenborg. Mot Aalesund, Tromsø og Viking tok VIF ledelsen, i den siste til og med 3–0 før baklengsmålene trillet inn.

– Rosenborg gjør det vi ønsker å få til. Scorer de mål, går de for det neste. Og neste. Mens vi faller sammen. Vi kan ikke være avhengige av å score fire og fem mål for å vinne, sier Kjetil Rekdal til Dagsavisen.

SE DAGSAVISENS FOTBALLSNAKKIS FØR VIF-RBK: Rekdal roser Rosenborg og Oslo-publikum

– Hvordan jobber dere med det?

– Vi ser på video, vi snakker sammen og bevisstgjør hverandre, vi snakker med hver lagdel. Nå har vi fått bevist for oss selv at Vålerenga er best når vi går i angrep, sier han.

Eksempelet ble igjen bevist da Rosenborg slo Levanger i cupen denne uka. Mens Vålerenga forsvant i andre runde mot Gjøvik/Lyn har Rosenborg fokus hele veien. Onsdag scoret de fire ganger det første kvarteret og stoppet ikke før det sto 7–0.

LES OGSÅ: Ligaens midtbanesjef

– Rosenborg er en drivkraft for interessen rundt Tippeligaen, de scorer mange mål og spiller attraktiv fotball. Dette er uhyre viktig for norsk fotball. Men vi skal gi dem kamp. Og det er vi stand til nå, sier en ivrig VIF-sjef som innrømmer at han ikke liker Rosenborg, men han har stor respekt for hva de får til.

– Jeg mener fortsatt at Molde har den beste og bredeste stallen i Norge akkurat nå, legger han til.

Følg oss på Twitter og Facebook!