Sport

Nå setter Skogsrud-brødrene punktum – eller?

Tvillingbrødrene Kim og Tom Skogsrud legger opp, noe som også betyr at tida i Skeid er over. Men døren holdes på gløtt for én dag å snøre på seg fotballskoene igjen. Sjekk hvorfor de nå sier stopp i en alder av 26 år.

Skeid-profilene gir seg i en alder av bare 26 år, bekrefter klubben. Årsaken er sammensatt.

– Det skyldes at det har vært vanskelig å kombinere det å jobbe på fulltid, ha barn og spille fotball samtidig. Etter en lang vurdering har jeg kommet til at det derfor er best å gi seg. Det er vemodig, men slik er det, sier Kim Skogsrud til Dagsavisen.

Dagsavisen har ikke lyktes i å få en kommentar fra Tom Skogsrud, men Kim bekrefter at årsakene til karrierepunktumet er de samme for broren.

– Vi er ganske like på det, ja. Det tror jeg at jeg kan svare for ham på, sier Kim Skogsrud.

– Noen vil kanskje stusse over at dere gir dere med fotball som 26-åringer. Er døren helt lukket?

– Man skal aldri si aldri. Hvis det på et tidspunkt dukker opp noe som kan gjøre kabalen enklere, kan det være aktuelt å få til noe. Men slik situasjonen er nå, er jeg ferdig, svarer Kim Skogsrud.

Dagsavisen møtte brødrene i 2018: – Et litt spesielt eventyr (DA+)

City-eventyr

Brødrene har mye å se tilbake på som fotballspillere. Som 16-åringer dro duoen fra Skeid til Manchester Citys akademi. To år senere gikk turen videre til Skottland og Glasgow Rangers. Etter noen år i engelsk og skotsk fotball, vendte brødrene hjem til Norge. Først i Sandefjord, før de så skilte lag og var innom flere klubber hver. Til slutt ble duoen gjenforent i Skeid-trøya.

– Karrieren har vært innholdsrik. Vi har mange erfaringer fra forskjellige klubber og land. Jeg føler meg privilegert over det. Jeg har opplevd mye i en alder av 26 år. Masse positivt, sier Skogsrud.

– Hvordan ser du tilbake på tida i Skeid etter at du kom tilbake?

– Som en berg-og-dalbane. Det var veldig kjekt å rykke opp fra 2. divisjon for to år siden. I 1. divisjon følte vi også at vi hadde nivået inne, men så ble det nedrykk av litt forskjellige grunner. Men jeg mener vi hadde et veldig bra lag.

###

(F.v.) Kim og Tom Skogsrud på Skeid-trening i 2018. Foto: Jørn H. Skjærpe

– Skeid kan få det tøffere

– Hva tror du om Skeids sjanser i 2. divisjon i år?

– Jeg tror nok de vil få det tøffere i år enn for to år siden. Det er mye nytt, og man har fått ny trener. Skeid må kanskje justere ambisjonene noe. Samtidig er det mange spennende spillere i klubben. Jeg vil ønske Skeid lykke til. Jeg kommer nok til å dra på kamp og se dem fra tribunen i år, sier Skogsrud.

– Hvis det nå er helt slutt – hva kommer du til å savne mest med fotballivet?

– Fellesskapet i garderoben. Og det er jo veldig gøy med fotball når det går bra. Jeg har fått være med på mange kule opplevelser, sier midtstopperen.

Og karrierens høydepunkt?

– Det var nok å komme til Manchester City, sier Skogsrud.

Les også: Skeid-treneren: – Vi har fått henvendelser fra spillere som har spilt på høyere nivå enn dette (DA+)

Skeid-trener Gard Holme sier følgende om tvillingbrødrenes avgjørelse om å gi seg:

– Det er deres valg. Begge har familie og jobber mye, og de har spilt fotball i mange år. De har vært oppe og kanskje kjent på sitt beste nivå, og ønsker nå å prioritere annerledes. Det er helt greit. Skeid trenger spillere som har ambisjon om å bli bedre. Da må vi heller finne yngre spillere som vil opp og fram, sier Holme til Dagsavisen.

– Hva mister Skeid nå som de to gir seg?

– Det er klart, det er to erfarne spillere med masse kamper i beina. Det vil kanskje påvirke laget på kort sikt. Men det kommer noen yngre bak som kan bli vel så gode. Vi skal få fram nye spillere som Kim og Tom. Fredrik Berglie og Mats Andersen står for eksempel klare og nikker, sier Skeid-treneren.

Mer fra Dagsavisen