Sport

Nå har Fagermo valgt elleveren til seriestart – sjekk hvem som starter

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo har hatt få problemer med å velge ut førsteelleveren.

På mandagens formasjonstrening var følgende spillere i førsteelleveren: Kristoffer Klaesson, Christian Dahle Borchgrevink, Jonatan Tollås Nation, Ivan Näsberg, Sam Adekugbe, Magnus Lekven, Fredrik Oldrup Jensen, Herolind Shala, Aron Dønnum, Matthias Vilhjalmsson, Bård Finne.

– Blir dette startelleveren mot Sarpsborg, Fagermo?

– Ja, svarer Fagermo til Dagsavisen.

– Hvilke vurderinger har du gjort? Hva har eventuelt vært vanskelig?

– Det er jo det beste laget. Det er jo Johan Lædre Bjørdal, men han har en liten kjenning i akillesen. Jeg vil ikke at noen skal starte med en skade, så han er ikke med mot Sarpsborg. Han vil jo være et aktivum, sier VIF-treneren og fortsetter:

– Så er det Osame (Sahraoui), han har også hatt en skade. Så han er heller ikke i troppen, mem jeg håper han kan spille treningskampen mot Grorud (onsdag). Han har vært veldig god på trening, så jeg skulle gjerne hatt med ham. Men jeg tar ingen sjanser med de to. Håpet er at begge er klare mot Stabæk.

Har ikke spilt tellende kamp på over ett år: – Høyere intensitet nå enn under Deila (+)

– Hva forventer du av et Sarpsborg-lag som har gjort det bra i oppkjøringen?

– Alle kamper i Eliteserien er tøffe. Vi reiser dit og skal prøve å være Vålerenga slik Vålerenga skal være. Vi tar ikke noe hensyn til Sarpsborg.

– Hva blir nøkkelen til tre poeng?

– Vi har hatt et veldig fokus på detaljene. Det er veldig jevnt mellom mange lag i Eliteserien, og da vil detaljene avgjøre.

– Hva sier magefølelsen?

– Jeg tror vi kommer til å bite bra fra oss i morgen. Vi har sett veldig bra ut på trening, sier Fagermo.

PS! Aron Dønnum, som måtte ut med en skulderskade i generalprøven mot Bodø/Glimt (1-0-seier) sist, er tilbake og klar til kamp mot sarpingene.

Mer fra Dagsavisen