Nå er Salah oppe i 28 ligascoringer

(Liverpool - Watford 5-0). Mohamed Salah har tatt et bastant grep om toppscorertittelen. Lørdag banket han inn fire mål.

Av Bernt Harald Brennevann

Mohamed Salah var anonym i forrige kamp, men Liverpools målmaskin fungerte perfekt mot Watford. Egypteren scoret fire av målene i 5-0-seieren mot Watford.

25-åringen, som ble kjøpt fra Roma i fjor sommer, har vært en spektakulær suksess etter at han kom tilbake til Premier League. Han står med hele 28 mål på 30 kamper.

Mot Watford hadde han også assist på målet han ikke scoret selv. Man kan trygt si at Salah var tilbake i sitt ess etter forrige ukes 1-2-tap borte mot Manchester United. På Old Trafford ble han mannsdekket ut av kampen.

Lørdag scoret Salah i det 4., 34., 77., og 85. minutt. Med de fire målene kan han langt på vei ha avgjort kampen om bli toppscorer i Premier League. Harry Kane er nærmeste utfordrer med 24 fulltreffere, men Tottenhams storstjerne er for tiden ute med en ankelskade.

Elegant

Kane er ikke ventet tilbake før midten av april. Innen den tid kan løpet allerede være kjørt om Salah fortsetter å pøse inn mål.

Watford ble ydmyket på Anfield. Gjestene fra London havnet under allerede etter fire minutter. Salah dro av Miguel Britos og scoret elegant i nærmeste hjørne. Kort tid før pause doblet samme mann til 2-0.

Denne gangen dukket Salah opp ved bakerste stolpe og styrte enkelt inn et presist innlegg fra Andy Robertson.

Rush

Watfords mareritt fortsatte i det 49. minutt. Roberto Firmino flikket pent inn 3-0 på en ball fra Salah. Anfield-publikummet fikk virkelig noe igjen for å møte opp denne lørdagskvelden.

Scoringsrushet stoppet ikke der. Salah ville ha mer, og i det 77. minutt scoret han i samme øyeblikk som han ble taklet. Selv da lyktes det for Liverpools målmaskin. På tampen kom 5-0 da Salah hamret inn en returball fra keeper fra fem-seks meters hold

Liverpool ligger på tredjeplass på tabellen med 63 poeng, mens Watford er nummer elleve og har foreløpig en grei avstand til nedrykksstreken. (NTB)

Engelsk eliteserie fotball lørdag, 31. runde:

Bournemouth – West Bromwich 2-1 (0-0)

Mål: 0-1 Jay Rodriguez (49), 1-1 Jordon Ibe (77), 2-1 Junior Stanislas (89).

Joshua King spilte hele kampen for Bournemouth. 23.918 tilskuere.

Huddersfield – Crystal Palace 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 James Tomkins (23), 0-2 Luka Milivojevic (str. 68). 23.918 tilskuere.

Liverpool – Watford 5-0 (2-0)

Mål: 1-0 Mohamed Salah (4), 2-0 Salah (43), 3-0 Roberto Firmino (49), 4-0 Salah (77), 5-0 Salah (85). 53.287 tilskuere.

Stoke – Everton 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Cenk Tosun (69), 1-1 Maxim Choupo-Moting (77), 1-2 Tosun (84). 30.022 tilskuere.

Rødt kort: Charlie Adam (30), Stoke.

Engelsk FA-cup fotball lørdag, kvartfinale omkamp

Swansea – Tottenham 0-3 (0-2)

Mål: 0-1 Christian Eriksen (11), 0-2 Érik Lamela (45), 0-3 Eriksen (62).

- - -

Senere kampstart: Manchester U. – Brighton (20.45).

Engelsk mesterskapsserie fotball lørdag, 38. runde:

Barnsley – Millwall 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Lee Gregory (24), 0-2 Ben Marshall (63). 13.041 tilskuere.

Birmingham – Hull 3-0 (1-0)

Mål: 1-0 Jota (12), 2-0 Che Adams (48), 3-0 Jota (59). 22.970 tilskuere.

Markus Henriksen spilte hele kampen for Hull.

Bolton – Aston Villa 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Adam Le Fondre (19).19.304 tilskuere.

Brentford – Middlesbrough 1-1 (1-1)

Mål: 0-1 Adama (22), 1-1 Lewis MacLeod (34). 11.134 tilskuere.

Rødt kort: Romaine Sawyers (90, to gule), Brentford.

Bristol City – Ipswich 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Milan Djuric (64). 21.509 tilskuere.

Fulham – Queens Park Rangers 2-2 (2-1)

Mål: 1-0 Tom Cairney (32), 2-0 Lucas Piazón (45), 2-1 Massimo Luongo (45), 2-2 Pawel Wszolek (81). 23.347 tilskuere.

Stefan Johansen spilte hele kampen for Fulham.

Leeds – Sheffield Wed 1-2 (0-0)

Mål: 0-1 Atdhe Nuhiu (71), 1-1 Jay-Roy Grot (86), 1-2 Nuhiu (90). 31.638 tilskuere.

Norwich – Reading 3-2 (3-1)

Mål: 1-0 Mario Vrancic (14), 2-0 Grant Hanley (26), 2-1 Liam Kelly (32), 3-1 James Maddison (37), 3-2 Sam Smith (51). 25.098 tilskuere.

Sheffield United – Nottingham 0-0

28.095 tilskuere.

Sunderland – Preston 0-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sean Maguire (50), 0-2 Callum Robinson (63). 28.543 tilskuere.

Rødt kort: Jake Clarke-Salter (60, to gule), Sunderland.

Wolverhampton – Burton 3-1 (2-1)

Mål: 1-0 Hélder Costa (15), 2-0 Benik Afobe (41), 2-1 Lloyd Dyer (44), 3-1 Afobe (56). 29.977 tilskuere.