Nå er Kane VMs toppscorer

(England - Panama 6-1). Harry Kane scoret sitt rareste hat trick i historien. Og England er videre i VM.

Av Ole Henrik Tveten

Harry Kane scoret hattrick da England feide Panama av banen med 6-1-seier i fotball-VM søndag. Engelskmennene tok seg med det videre fra gruppespillet. Og Kane står dermed med fem mål i sitt første VM.

England filleristet og ydmyket Panama etter alle kunstens regler i første omgang. Mellomamerikanerne yppet seg de første minuttene, men endte med å få god gammeldags juling av et heltent engelsk mannskap.

John Stones åpnet det engelske scoringsshowet da han stanget inn 1-0 på corner etter ni minutter. Harry Kane var sikkerheten selv fra straffemerket knappe kvarteret senere, og ble da første engelskmann med tre mål i et VM-gruppespill siden Gary Lineker gjorde det i 1986.

Men Kane var ikke ferdigscoret. Han skulle få to scoringer til med navnet sitt på senere i kampen.

Panamas VM-drøm var avhengig av poeng mot England, men da det gjaldt som mest hang de ikke med på notene. De siste ni minuttene før pause måtte Panamas keeper Jaime Penedo plukke ytterligere tre baller ut av nettet.

Foten av gassen

Først bøyde Jesse Lingard inn ballen i krysset fra 20 meters hold. Deretter scoret Stones sitt andre etter et innøvd frispark, og til slutt var Harry Kane på ny iskald fra straffemerket. Da lagene gikk til pause hadde engelskmennene gjort en «knockout», som det heter på boksespråket.

I annen omgang slapp England foten av gassen. Panama kom mer inn i kampen, men det engelske laget fortsatte å score.

Harry Kane fikk bokført hattrick da Ruben Loftus-Cheek fyrte av et skudd som traff ham i hælen. Ballen skiftet retning og bak en forfjamset Panama-keeper. Kane er dermed toppscorer med sine fem mål totalt i mesterskapet. Han har nå også kun Gary Lineker foran seg på listen over engelske VM-målscorere. Lineker hadde ti VM-mål i sin karriere. Kane har fem mål på to kamper.

Panama skulle få sitt trøstemål 12 minutter før slutt. Felipe Baloy fikk æren av å score Panamas første VM-mål noensinne da han skled inn ballen etter et frispark.

Gruppefinale

Etter ydmykelsen av Panama står England med seks poeng etter to kamper. Dermed er avansementet sikret for Gareth Southgates engelske løver.

Om England blir gruppevinner eller nummer to blir avgjort i den siste gruppekampen mot Belgia, som også er klar for utslagsrundene.

Begge lagene har seks poeng og seks plussmål (8-2). Spiller de uavgjort vil det avgjøres på «fair play», der England har ett gult kort mindre enn Belgia før kampen spilles.

Vinneren av gruppen møter laget som blir nummer to i Gruppe H, mens nummer to møter vinneren av nevnte gruppe. I gruppe H kjemper Japan, Senegal, Colombia og Polen om å ta seg videre. (NTB)

VM-sluttspillet fotball menn i Russland søndag, gruppe G:

England – Panama 6-1 (5-0)

Nizjnij Novgorod stadion, 43.319 tilskuere

Mål: 1-0 John Stones (8), 2-0 Harry Kane (str. 22), 3-0 Jesse Lingard (36), 4-0 Stones (40), 5-0 Kane (45), 6-0 Kane (62), 6-1 Felipe Baloy (78).

Dommer: Ghead Grisha, Egypt.

Gult kort: Ruben Loftus-Cheek (23), England, Armando Cooper (10), Fidel Escobar (44), Michael Murillo (72), Panama.

England (3-5-2): Jordan Pickford – Kieran Trippier (Danny Rose fra 70.), John Stones, Harry Maguire – Kyle Walker, Ruben Loftus-Cheek, Jordan Henderson, Jesse Lingard (Fabian Delph fra 63.), Ashley Young – Raheem Sterling, Harry Kane (Jamie Vardy fra 63.).

Panama (4-5-1): Jaime Penedo – Michael Murillo, Román Torres, Fidel Escobar, Erick Davis – Edgar Barcenas (Abdiel Arroyo fra 69.), Armando Cooper, Gabriel Gómez (Felipe Baloy fra 69.), Anibal Godoy (Ricardo Avila fra 64.), Jose Luis Rodriguez – Blas Pérez.