Sport

Nå er den tidligere VIF-profilen ferdig i Real Salt Lake

Liberiske Sam Johnson (27) spiller ikke mer for Real Salt Lake i Major League Soccer. Lokalavisen Deseret News kaller 27-åringens tid i klubben for «en rar periode».

Johnson bidro med elleve seriemål og to målgivende på 24 kamper for Vålerenga i 2018-sesongen. Før sesongstart i 2019 gikk 27-åringen til MLS-klubben Real Salt Lake. Nå er liberierens tid der altså over.

– Real Salt Lake og Sam Johnson har i fellesskap blitt enige om å terminere spillerens kontrakt, heter det på MLS' eget nettsted.

OSLO  20181104.
Sam Johnson bommer på åpent mål under eliteseriekampen mellom Vålerenga og Sarpsborg 08 på Intility stadion stadion søndag. Kampen endte 0-0
Foto: Cornelius Poppe / NTB

Johnson i aksjon for VIF i 2018-sesongen. Foto: Cornelius Poppe / NTB

Spissen scoret ett mål på ti kamper for Real Salt Lake i 2020.

Les også: Vålerenga-exit for Johnson

Lokalavisen Deseret News konstaterer nå at «Sam Johnsons merkelige periode» i klubben er ved veis ende.

– Få uker etter at en stor fest angivelig ble arrangert hos Johnson – i strid med koronareglene – kunngjorde klubben lørdag at man hadde kommet til enighet om å terminere kontrakten, skriver avisen.

– Klubben ønsker ikke å kommentere situasjonen ytterligere, heter det i en uttalelse fra Real Salt Lake, ifølge Deseret News.

Les også: «Puslete, veik» og «for snill gutt» fikk det til å koke for VIF-profilen: – Tok det litt personlig (DA+)

Johnson har selv kommentert exiten på sin Instagram-konto.

– Jeg ønsker å takke Real Salt Lake, lagkameratene mine og klubbens fantastiske fans for de to siste sesongene. En flott liga og et flott land. Jeg ønsker dere det beste for fortsettelsen. Nå er det på tide med et nytt kapittel, konstaterer måltyven.

Det er foreløpig ikke klart hvor Johnson fortsetter sin fotballkarriere.

– Sam var god for oss forrige sesong, og det har blitt lagt merke til der ute. Man ønsker aldri å selge toppscoreren sin, men da tilbudet kom på bordet kunne verken han eller vi som klubb si nei, sa sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til vif-fotball.no da Johnson ble solgt i 2019.

Mer fra Dagsavisen