Sport

Mulig salg av Manchester United

Manchester United kan bli solgt til Saudi-Arabia.

En av verdens største fotballklubber skal være fristende for Saudi-Arabias omstridte kronprins Mohammed bin Salman.

Han skal nå vurdere å kjøpe Manchester United, melder flere aviser, og denne omtalen har sendt klubbens aksjekurs opp 5 prosent, ifølge Sky News.

Ifølge avisen The Sun skal bin Salman møte klubbens sameier Avram Glazer i Saudi-Arabia neste uke, melder NTB.

Ifølge avisen er kronprinsen interessert i å støtte et saudiarabisk aksjekjøp til en verdi av 3 milliarder pund, men egentlig ønsker han å kjøpe opp hele klubben. Nyheten har sendt aksjekursen i New York opp 5 prosent.

Jamal Khashoggi

Mohammed bin Salman er samme mann som også beskyldes for å stå bak drapet på journalisten og regimekritikeren Jamal Khashoggi. Saudiaraberen har vært savnet siden 2. oktober. Tyrkiske etterforskere skal sitte på bevis som støtter mistanker om at journalisten ble drept i Saudi-Arabias konsulat i Istanbul etter ordre fra kronprinsen.

Saudi-Arabia nekter for å ha noe med Khashoggis forsvinning å gjøre.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Aksjen opp

United har en per i dag en markedsverdi til 3,5 milliarder pund, rundt 37,5 milliarder kroner. Glazer-familien, som har eid Manchester United siden 2005, har ikke kommentert saken.

Sky Sports News forstår det slik at klubben ikke er til salgs. Ifølge Sky News er det slik at om et bud i det hele tatt vurderes, må det være over 4 milliarder pund, drøyt 40 milliarder kroner.

Glazer-familien, som ikke er spesielt populære blant United-fansen, kjøpte Manchester United for rundt åtte milliarder kroner. Familien kontrollerer 97 prosent av klubben.

Omsetter for milliarder

Manchester United omsatte i regnskapsåret 2017/2018 for 590 millioner pund, drøyt 6 milliarder kroner. Prognosene for inneværende år er på 630 millioner pund, vel 6,5 milliarder kroner, melder Sky News.

Manchester United inngikk i 2017 et samarbeid med Saudi-Arabia der klubben deler sin kompetanse med oljenasjonen, der hensikten er å bygge opp fotballen i landet. Saudi-Arabia er allerede tungt inne i formel 1.

Hos byrivalen Manchester City er eier Mansour bin Zayed Al Nahyan fra De forente aranbiske emirater. I engelske Premier League er nå 15 av 20 klubber, helt eller delvis, på utenlandske hender.

Mer fra Dagsavisen