Sport

MS vil stoppe VIF-gull: – Vi ønsker ikke at Vålerenga vinner

Joachim Engebråten Hermansen og Manglerud Star ønsker å spolere gullfesten til Vålerenga. Søndag er det klart for seriens siste byderby.

MS vil stoppe VIF-gull: – Vi ønsker ikke at Vålerenga vinner

MS-spiller Joachim Engebråten Hermansen ønsker å bidra til at seriegullet i ishockey ikke havner i hendene på rivalene fra Vålerenga. Søndag møtes de til sesongens siste byderby.

Torsdag vant Storhamar toppkampen borte mot Vålerenga etter overtid. Med det blåste de nytt liv i kampen om seriegullet. Storhamar, med tre kamper igjen å spille, ligger nå fire poeng bak Vålerenga, som har fire kamper igjen av sesongen. Også Stavanger Oilers er med i kampen etter at de slo Lillehammer 3-1 lørdag. De ligger ett poeng bak Storhamar, med like mange kamper spilt som hedmarkingene.

Det gir Manglerud Star, og en av de lokale spillerne, Joachim Engebråten Hermansen blod på tann før lagene møtes i Manglerud Ishall søndag. Han vil gjøre alt for å bidra til at seriegullet ikke går til naboene noen kilometer lenger vest.

– Det hadde vært gøy å ødelegge for dem. Hvis det er ett Oslo-lag som skal vinne så er det oss, sier Joachim Engebråten Hermansen til Dagsavisen på telefon lørdag og fortsetter:

– Men ser man på tabellen så ser man at det er umulig, og da ønsker man heller at andre lag enn Vålerenga skal vinne.

Vil bremse VIF

Manglerud Star har på sin side hatt en veldig rotete sesong, det sier også Hermansen i intervjuet med Dagsavisen. Mislykkede importer samt mange skader har gjort sitt til at MS har fått det litt tøft. Men i forrige runde klarte de 2-2 borte mot Lillehammer, og fikk med seg ett poeng hjem. Nå venter storebror.

Og hva er det lillebror liker aller best? Riktig. Å ødelegge for storebror.

– Hvis man stikker fingeren litt i jorda så er Vålerenga storebror, og det har vært tøft å møte dem i år. Men det hadde vært kult å sette en liten bremser for dem nå. Vi har ikke så mye å spille for i serieinnspurten. Det er sjuendeplassen vi kjemper om, men nå kan sette vårt preg på ligaen, og kanskje ødelegge litt for dem (VIF). Det er kult, sier han.

– De er breiale

Hermansen er oppvokst i Manglerud Star, og aldri spilt for noen annen klubb. Han forteller at det alltid har vært spesielt å møte Vålerenga. Det er det fortsatt.

– Kamp mot Vålerenga i «Garasjen», sier han og tar noen sekunder for å smake på det.

– Det motiverer meg. Man er «tagga» før de matcha der. Det har alltid vært rivalisering. Fra jeg var sju år og til den dag i dag. Det er gode kamerater som har spilt på Vålerenga, og det gjør det surere å tape for dem enn for noen andre. Det stikker litt ekstra, forteller 24-åringen.

– Også er de jo breiale og da, smeller det like etterpå.

Kan møtes igjen

Det virker klart at Hermansen er klar til å plukke opp hansken mot laget han elsker å slå, og hater å tape mot, og samtidig vil det hjelpe MS i kampen om sjuendeplassen dersom de får med seg noe fra morgendagens kamp. Før helga hadde Manglerud Star to poeng ned til Stjernen på åttendeplass.

– Hvor mye betyr egentlig den 7. plassen?

– Det er vanskelig å si. De som vinner serien velger jo ofte det laget som blir nummer åtte, bare fordi det er fair. Men det kan godt hende Vålerenga velger oss, selv om vi blir nummer sju på grunn av kortere reisevei. Men det er mange muligheter, forklarer han.

Det kan med andre ord godt hende søndagens kamp blir den siste mellom de to Oslo-lagene denne sesongen. Sluttspillet starter 7. mars. Og dersom Vålerenga skulle bli seriemester får de velge mellom Stjernen og MS i kvartfinalen.

– Sportslig sett skulle jeg helst møtt Stavanger i sluttspillet, men styret vil nok heller ha Vålerenga med tanke på full ishall og kortere reisevei, ler han.

Vil ødelegge i sluttspillet også

Han tror morgendagens kamp også kan bli avgjørende for hvem Vålerenga eventuelt velger.

– Jeg tror matchen i morga uansett vil ha litt å si. Hockeyspillere vet du, de har ikke så bra hukommelse. Man husker som regel bare det som skjedde for et par dager siden, flirer han.

– Hvis vi slår VIF i morga, og har bra kontroll, vil de fort tenke at «dette her er det Manglerud-laget vi har møtt de siste sesongene. Da velger vi kanskje Stjernen». Men hvis vi spiller dritdårlig og taper 7-0 blir det noe annet, legger han til.

Skulle det blir MS og VIF i en kvartfinale vil Hermansen være klar for å ødelegge for naboene også der.

- Hvis vi skal stjele noen kamper hadde det vært kult om det var mot Vålerenga.

- Uansett hvem vi møter må vi være på vårt beste. Vi har ikke råd til et eneste hvileskjær i sluttspillet, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen