MS vant kampen de måtte vinne

Manglerud Star - Grüner 4-2 (1-0, 1-1, 2-1): Manglerud Star gjorde jobben, og slo tabelljumbo Grüner søndag. Nå ligger MS kun to poeng bak Narvik i kampen om den siste sluttspillplassen.

Da Manglerud Star dro til Narvik i begynnelsen av måneden skilte det også to poeng mellom de to lagene, og MS hadde muligheten til å passere nordlendingene i nord. I stedet for ble det tap, og fem poengs luke opp. Narvik økte luka til åtte poeng tidlig forrige søndag, før MS svarte senere på dagen med å slå Frisk Asker, og redusere avstanden til fem poeng igjen.

Ingen av lagene tok poeng torsdag, men da Sparta slo Narvik søndag lå mulighetene for å krympe avstanden igjen der for MS. Med 4-2 over Grüner er avstanden nå altså to poeng før siste innspurt av sesongen.

Narvik har igjen en hjemmekamp mot Frisk Asker, og en bortekamp mot Stavanger Oilers, før de møter Manglerud Star i siste serierunde i Oslo.

MS har på sin side igjen to bortekamper i tidligere Østfold, mot Stjernen (torsdag), og Sparta (neste torsdag), og en hjemmekamp mot byrival Vålerenga, før Narvik-kampen.

Dersom MS matcher Narvik på antall poeng i de gjenværende kampene, vil MS passere Narvik med seier i siste runde. Det vil i så fall være første gang MS ligger på sluttspillplass i løpet av hele sesongen.

To mann ut

Søndagens seier kom imidlertid ikke uten kostnader for Manglerud Star. I første periode forsvant den amerikanske backen Tony Bretzman ut med skade, og i andre periode ble Håkon Nilsen sendt i dusjen etter en takling i ryggen på Grüners Jesper Öhrvall, som sørget for at Grüners poengkonge fikk et ublidt møte med en av stolpene i MS-målet.

Det resulterte i straffeslag, som Öhrvall brant, pluss fem minutter i overtall, og Nilsen ute resten av kampen for MS, og det kan fort bli mer.

Mandag formiddag skriver daglig leder i Manglerud Star Ishockey følgende til Dagsavisen:

«Bretzman skal ta bilde, må se hvor ille det er. Nilsen fikk match, og er rapportert inn. Så tipper vi får svar i morgen eller onsdag».

Får du ikke nok ishockey? Sjekk ut denne videoen der vi diskuterer bunnkampen i eliteserien:

Følte seg sikker på seier

Kampen i seg selv ble også jevn mot et Grüner-lag som torsdag sjokkerte med å slå serievinner Stavaner Oilers på hjemmeis. MS-trener David Livingston var imidlertid ikke bekymret for at seieren skulle glippe, i kampen de måtte vinne.

Jeg var trygg på seier. Vi gjør jobben, og vinner, gjør vi ikke? Jeg er mer bekymra for at vi nå kan miste to av våre beste backer, sier Livingston til Dagsavisen etter kampslutt.

Livingston gjentar flere ganger at han ikke var redd for at de skulle miste poeng i søndagens kamp. Til tross for Håvard Steens sene 3-2-redusering.

De skaper så å si ingenting i fem mot fem-spillet. Jeg bruker alle fire rekkene, og var sikker på at vi skulle holde unna, og det gjorde vi, sier han.

Men du har jo holdt på med dette i en del år, og vet at det skal ikke mye til før en puck spretter inn. Var du ikke litt nervøs på slutten en gang?

Kanskje litt, men jeg har tro på gutta mine, og følte meg trygg på at de skulle dra dette i land så lenge vi ikke ga dem muligheten i overtall, sier han, og legger til:

Jeg var mer nervøs før kampen. Jeg var nervøs for om vi kom til å være klare, eller ikke, men innsatsen var der i dag, selv om jeg, som alle andre, gjerne skulle sett at vi scora flere mål. Men vi scora nok, og tok alle poengene. Det er det eneste som betyr noe.

Og det kan ingen ta Livingston på. MS scora fire mål, det var ett mer enn Grüner, og dermed tre poeng.

Se video: Hvordan gikk det da vi utfordret to Manglerud Star-spillere i bordhockey?

Slik kom målene:

1-0: Like før halvspilt førsteperiode skjøt Ludvig Steenberg pucken i Grüner-back Mads Lund som sto foran eget mål. Grüner-keeper Mikkel Wik trodde pucken forsvant bak mål, men den havnet på bladet til Pontus Finstad, som fikk en grei jobb med å sette 1-0, mellom bena på Wik.

PS. Dette var Pontus Finstads, og Joachim Lunde Hermansens tredje kamp på to dager. De to spilte U21-kamp for MS mot Nidaros både lørdag, og søndag formiddag (tapte begge), før de også var med i A-lagskampen mot Grüner søndag ettermiddag.

1-1: MS-back Tord Thoresen pådro seg en to minutters utvisning før minuttet var spilt i andre periode, og snaue halvminuttet ut i overtallsspillet fant Robin Olsen-Syversen rekkekamerat Jesper Öhrvall, som  med et merkelig skudd lurte pucken inn nede ved borte stolpe.

2-1: I andre periode ble det blåst enormt mange tominuttere. Fem til hvert av lagene, pluss Håkon Nilsens femminutter. Men Manglerud Star klarte ikke å utnytte sine overtall spesielt godt. Men i Grüners overtallsspill skulle det lykkes for vertskapet. Joachim Engebråten Hermansen og Steffen Ratejczak stakk på en kontring, og førstnevnte leverte en strøken flippasning, før Ratejczak på lekkert vis dro ut Wik, og satt pucken i mål på backhand.

Hvis det er noe vi kan sette fingeren på i denne kampen så er det kanskje overtallsspillet vårt, sier Livingston.

3-1: Snaut halvannet minutt ut i tredje periode økte Corey Elkins for Manglerud Star etter at Craig Puffer spilte han på nærmest blank kasse.

3-2: Reduseringen med drøye fem minutter igjen av tredje periode kom, slik som utligningen, i overtall for Grüner. Manglerud Star forsvarte seg febrilsk, men i kaoset foran MS-buret beholdt Grüners Krister Evensen roen, og spilte Håvard Steen, som fikk hele målet og sikte på, og satte inn reduseringen.

4-2: I jakten på poeng tok Grüner ut keeper, og spilte seks mot fem på tampen. Trygg snappet opp pucken, og serverte til slutt Kjetil Martinsen, som kunne fastsette sluttresultatet til 4-2, i kampens siste sekund.

Neste kamp for Manglerud Star er borte mot Stjernen torsdag.

Manglerud Star – Grüner 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Mål:

1. periode: 1-0 (9.18) Pontus Finstad (Ludvig Steenberg, Joachim E. Hermansen).

2. periode: 1-1 (21.10) Jesper Öhrvall (Robin Olsen-Syversen, Håvard Østrem Salsten), 2-1 (28.29) Steffen Ratejczak (Hermansen).

3. periode: 3-1 (41.27) Corey Elkins (Craig Joseph Puffer, Petter Andersen), 3-2 (54.46) Håvard Steen (Krister Evensen, Vojtech Zounek), 4-2 (60) Kjetil Martinsen (Mathias Trygg, Mats Henriksen).

Utvisninger: Manglerud Star 9 x 2 min., Grüner 9 x 2 min.

Øvrige kamper i eliteserien søndag:

Narvik – Sparta 5-7 (1-1, 1-4, 3-2)

Mål:

1. periode: 1-0 (10.58) Joachim Engesveen (Tomas Laiho Trondsen, Tom André Christensen), 1-1 (16.10) Henrik Knold (Jonas Meisingset, Martin Grönberg).

2. periode: 1-2 (24.16) Niklas Roest (Robin Dahse, Christoffer Karlsen), 1-3 (24.47) Karlsen (Victor Ohman, Kristian Østby), 2-3 (34.12) Artur Niskakangas (Jørgen Engstrøm), 2-4 (37.04) Ohman (Karlsen, Østby), 2-5 (38.01) Kristian Jakobsson (Anders Tangen Henriksen).

3. periode: 2-6 (47.43) Ohman (Magnus Nilsen, Karlsen), 3-6 (51.27) Marcus Nordlund (Kåre Benjamin Byrkjeland), 4-6 (53.44) Nordlund (Wade Murphy, Byrkjeland), 4-7 (58.25) Nilsen (Knold), 5-7 (59.59) Jacob Gerard Bolton (Jonathan Lêman, Nordlund).

Utvisninger: Narvik 8 x 2 min., Sparta 5 x 2 min.

Storhamar – Frisk-Asker 5-1 (0-0, 2-1, 3-0)

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (23.58) Magnus Geheb (Petter Kristiansen, Max Krogdahl), 1-1 (31.09) Christian Rogne Bull (Andreas Øksnes), 2-1 (39.09) Jonas Djupvik Løvlie (Martin Rønnild, Jacob Leslie Newton).

3. periode: 3-1 (46.13) Øksnes (Robin Dahlstrøm, Bull), 4-1 (58.30) Bull, 5-1 (59.59) Rønnild (Rasmus Ahlholm).

Utvisninger: Storhamar 6 x 2 min., Frisk-Asker 7 x 2 min.

Lillehammer – Vålerenga 1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Mål:

1. periode: 0-1 (7.43) Jonas Oppøyen (Villiam Strøm).

2. periode: 0-2 (27.52) Tobias Lindström (Andreas Stene), 1-2 (29.56) Håkon Stormli (Jacob Noer, Martin Gran).

3. periode: 1-3 (59.59) Filip Gunnarsson (Magnus Brekke Henriksen, Lindström).

Utvisninger: Lillehammer 3 x 2 min., Vålerenga 3 x 2 min.