MS tapte timålsthriller

MANGLERUD STAR - STJERNEN 4-6 (1-1, 1-1, 2-4): MS scora fire mål, og leda tre ganger i torsdagens kamp mot Stjernen, men måtte likevel innse at alle poengene glapp.

MS sto med sju strake seiere på hjemmeis mot Stjernen, og med en åttende ville Oslo-klubben vært kun to poeng bak Stjernen på tabellen. Men etter 60 minutter med ishockey, og ti mål ble det i stedet for tap, og åtte poeng opp til rivalene fra Fredrikstad som til slutt vant kampen 4-6.

- Jeg tror jeg er nødt til å si at det er et rettferdig resultat, for vi spilte ikke spesielt godt i dag. Vi ga det til dem. Det er den verste kampen vi har hatt på en god stund. Jeg vet ikke om vi er slitne, eller hva det er, sa MS-trener Dave Livingston til Dagsavisen etter kampslutt.

God måned - lite poeng

Oktober har likevel vært en måned der man har sett tegn til bedringer i MS-mannskapet. Til tross for det har det likevel kun blitt to seiere. Mot Narvik og Storhamar. I tillegg fikk de med seg poeng borte mot Frisk Asker. Samtidig har det blitt to tomålstap mot Lillehammer. Mot VIF og Stavanger ble det firemålstap, og mot Sparta tapte de 4-1 borte. I tillegg gikk de på en smell og tapte 3-2 borte mot Grüner.

Det gjør at MS ligger helt sist på tabellen. Ett poeng bak Grüner, åtte bak Stjernen og elleve bak Narvik. MS-trener Livingston legger ikke skjul på at tapet mot Stjernen torsdag var fryktelig tungt.

- Vi må starte å ta noen poeng, og vinne noen kamper. For gruppa, for laget, for alt. Vi trenger litt positivitet, sier han før han fortsetter:

- Jeg mener; vi har spilt en måned med veldig god ishockey, men har lite å vise til. I dag var det ikke bra, men de fleste kampene vi har spilt denne måneden har vært OK. Vanligvis har vi slitt med å score, men det var ikke tilfelle i dag. Nå var det forsvaret som ikke satt, sukker han.

Sammensatt problem

For det virker som det er mye å ta tak i hos Manglerud Star om dagen. Målvaktene som får starte, enten det er Osvar Fröberg eller Ole Morten Furseth, leverer for sjeldent. I går var det Fröberg som fikk sjansen fra start, og leverte stusselige 83,8 i redningsprosent.

Men som Livingston sier:

- Det er ikke bare et keeperproblem. Det er sammensatt.

For heller ikke Mangleruds forsvarsspill har vært tillitsvekkende. I går hadde de kun sluppet inn to på de første 40 minuttene, før de knakk fullstendig og måtte se fire pucker i eget mål i den tredje perioden. Samtidig har ikke MS noen utprega målscorere i laget.

I sum får man et lag som per dags dato ligger sist på tabellen, og hører hjemme der. Det virker heller ikke som at klubben har midlene, eller viljen, til å hente inn forsterkninger. Dermed kan det bli en lang, og tung sesong for de med gule og grønne hjerter.

Samtidig blir MS sjeldent utspilt, og henger med i de fleste kamper.

- Vålerenga er det eneste laget vi har vært sjanseløse mot, sier Mangleruds veteran, og assisterende kaptein, Mathias Trygg på vei fra hallen til parkeringsplassen på Manglerud en god stund etter kampslutt.

Jevnt

Også han var skuffet over at de ikke fikk mer ut av kampen mot Stjernen, som startet så bra.

For etter drøye sju minutter av førsteperiode tryllet Gustaf Berling pucken i mål fra død vinkel, og MS var i ledelsen for første gang, men før første pause hadde Kyle Farrell utlignet for Stjernen etter en retningsforandring på et skudd fra Andrew O’Brien.

Med to og et halvt minutt igjen av den andre perioden tok Stjernen ledelsen ved Jonas Medby, etter en glimrende pasning fra Farrell.

Perioden var i ferd med å ebbe ut med 1-2 til Stjernen, men 17 sekunder før periodeslutt sørget Marcus Ekberg for 2-2 inn i den siste, og avgjørende perioden.

Og det skulle ikke gå mer enn et drøyt minutt før Gustaf Berling ga MS ledelsen på ny, og en drømmestart på den siste perioden. Det skulle imidlertid ikke vare lenge. Snaue to minutter senere utlignet Braden Christoffer, før MS under minuttet senere avsluttet en ellevill åpning av perioden med å ta ledelsen for tredje gang. Det var spilt kun 03.36 av den tredje perioden da Mats Aleksander Henriksen satte inn 3-2.

Skjebnesvanger utvisning

Så roet det seg litt, men etter 05.53 fikk målscorer oppmerksomhet med negativt fortegn da han smalt kølla i ansiktet på Stjernens Daniel Ciampini. Ikke med vilje, for det var kamp om pucken, men like fult en klar to minutter. Men Henriksen fikk ikke bare én utvisning, han fikk to. Dermed var det duket for fire minutter i overtall for Stjernen.

- Det avgjør kampen. Alt snur da, sier Livingston.

For med 02.08 igjen av de fire minuttene kom utligningen, signert Andrew O’Brien, med et knallhardt slagskudd fra blålinja. Igjen uflaks for MS, som ville fått tilbake Henriksen om målet hadde blitt scoret åtte sekunder senere. På en 2+2 minutters utvisning er nemlig regelen slik at hvis man scorer i løpet av de første to, vil den første utvisninga være unnagjort, og den første tominnutteren vil være over. Scorer man med 03.30 igjen av utvisninga, vil klokka altså bli satt ned på to minutter. Scorer man etter at to minutter er spilt, vil hele utvisingen være over. Eksempelvis om målet kommer med 01.59 igjen av utvisninga.

Her kom altså målet etter 02.08. Hvilket gjorde at klokka bare ble skrudd åtte sekunder ned, og Stjernen kunne fortsette i spill fem mot fire. Det utnyttet ligaens dårligste overtallslag til det fulle, og Kyle Farrell snudde kampen – igjen.¨

- Vi gjorde ikke jobben, vi gjorde det bra i undertall frem til den i dag. Men i det mest avgjørende øyeblikket svikter vi. Blir vi nervøse? Jeg vet ikke, sier Livingston.

Reagerer

I MS-leiren reagerer de også på at det ble 2+2 minutter på Henriksen.

Tidligere var regelen slik at dersom det forekom blod som følge av en høy kølle skulle det dømmes 2+2. Så etter den gamle regelen var dette en korrekt avgjørelse. Men nå er det opp til dommeren og avgjøre om det skal være en enkel, eller dobbel utvisning. Manglerud Stars assistenttrener Ove Sundelius føler seg litt urettferdig behandla.

- Da vi møtte Stjernen (borte) måtte to av våre spille sy på grunn av høye køller. Og de fikk bare «tominutere», informer han.

To mål foran

Med litt over halvspilt tredje periode sørget Andreas Heier for at et av lagene for første gang klarte å komme to mål foran. Det klarte MS aldri å svare på, og dermed endte det med null poeng etter en svært hektisk og spennende hockeykamp mellom de to lagene som kjemper på nedre halvdel av tabellen.

- Skuffet eller sinna, Livingston?

- Litt av begge deler. Jeg er sinna for at vi ikke møter opp, at vi gir bort ledelsen, og ikke gjør de små tingene vi skal gjøre som vi hat gjort i det siste, svarer han.

- Er det mulig å sette fingeren på en ting?

- Jeg tror ikke det. Det er mange forskjellige ting. Mange av gutta ikke hadde sin beste kamp i dag, sier han før han fortsetter:

- Poenget er hvordan vi beveger oss. Vi hadde ikke noe flyt i dag. Mot Lillehammer flytta vi pucken mye bedre enn vi gjorde i dag. Vi tok bedre valg. I dag gjorde vi ikke det. I stedet for å ta med pucken vekk fra trafikk, tok vi den med inn der det var trafikk.

Nå venter Vålerenga på borteis lørdag før eliteserien tar en landslagspause.

- Vinner vi den er alle glade igjen. Sånn er det, sier Livingston og presser frem et lite smil.