MS snudde kampen mot Sparta, og nærmer seg sluttspill

MANGLERUD STAR - SPARTA 3-2 (0-0, 2-2, 0-0, 1-0): Manglerud Star havnet to mål bak hjemme mot Sparta. Så snudde hjemmelaget det, og vant på spektakulært vis etter forlengning.

MS har nå vunnet seks av de åtte siste kampene, og nærmer seg sluttspill. Torsdag slo de Sparta 3-2, og er nå kun ett poeng bak Narvik (spiller i morgen mot Stavanger). Søndag møtes de to lagene i nord. Det gleder MS-backen Emil Frøshaug seg til.

- Dere kunne ikke fått et bedre oppspill til den kampen. Gode muligheter for å ta dem igjen der oppe nå?

- Ja, vi har vært gode i det siste, og gjort det vi skal for å ta dem igjen. Nå er det opp til oss. Fortsetter vi sånn som nå, skal vi klare sluttspill. Men det er fortsatt mange poeng som skal deles ut, og alle vil ha den sluttspillplassen, sier Frøshaug til Dagsavisen, og legger til:

- Det er jo tre utrolig viktige poeng. Det er det samme som den her. Nei, det blir utrolig viktig. Vi gleder oss.

Jakter både Sparta og Narvik

Men Narvik er ikke det eneste laget MS har muligheten til å ta igjen, også torsdagens motstander Sparta ligger utsatt til. Med full pott ville MS bare vært seks bak østfoldingene. Nå er det åtte, takket være en solid prestasjon av David Booth, som avgjorde kampen.

Med 2-2 etter tre perioder, var det profilen David Booth som viste seg fram i forlengninga, der første målet vinner. I tre mot tre-spillet feide amerikaneren forbi det som var av Sparta-spillere og senket sarpingene til ellevill jubel i Manglerudhallen.

- Åh, det er helt nydelig. Han er så sterk når han setter fart gjennom midtsonen der, og han har jo sånne raid hver match, sa en fornøyd og letta Emil Frøshaug etter kampslutt.

Han spilte selv en svært viktig rolle i torsdagens kamp.

Den aller første rollen Frøshaug inntok var som knallhard back, da han sendte Spartas Martin Grönberg i isen med en tøff takling i førsteperiode. Grönberg ble liggende en stund i etterkant, men taklingen så i utgangspunktet ren ut fra Frøshaug.

Ren, men tøff. Det eneste spørsmålet var om skulderen til Frøshaug traff hodet til Grönberg. Frøshaug selv føler imidlertid ikke han gjorde det.

- Jeg føler jo ikke at jeg treffer han i huet, jeg bøyer meg ned, og sklir inn i han, sier Frøshaug, som endte opp med å få to minutter for charging, som i hvert fall ikke så korrekt ut.

Mange utvisninger - mange muligheter

Det ble i det hele tatt mye utvisninger i kampen. Kanskje naturlig når såpass mye sto på spill.

MS pådro seg i alt 18 utvisningsminutter. Sparta fikk 12. Likevel scoret lagene kun ett hver i overtallsspill. Det er nok kanskje Sparta mest skuffa over, som hadde tre muligheter med to mann mer, uten uttelling. Mye takket være en god Ole Morten Furseth i MS-buret.

Etter en målløs førsteperiode var det Sparta som tok i andre periode. Kun 37 sekunder ut i midtperioden sendte Mattias Nilsson av gårde et skudd, som gikk via Didrik Nøkleby Svendsen, og i mål. Ett minutt, og tjue sekunder senere hadde svenske Nilsson selv sørget for 0-2.

MS kommer tilbake

Deretter fulgte overtallsspill og gode muligheter for Sparta, uten tellende resultat. Det pleier å straffe seg, så også i kveld.

MS fikk selv overtall, og Kjetil Martinsen limte pucken opp i vinkelen like før halve andre periode var unnagjort.

Usannsynlig målscorer med usannsynlig mål

Så inntok vår mann, Frøshaug, sin neste rolle. Nå som målscorer.

Mannen som står bokført med kun fem mål på 233 kamper trodde nok lite på scoring da han sendte i vei en puck i retning målet til Sparta. Men pucken fikk en merkelig sprett, og gikk i inn.

- Nå må jeg sikte på rundvantet for å score, smiler Frøshaug.

Ingen forstod egentlig hvordan pucken imidlertid hadde gått i mål. Gikk den mellom bena på keeperen? Spratt den over loffa? Styrte keeperen den inn i eget mål, eller gikk den rett inn?

Spørsmålene var mange, Frøshaug var like forundret som resten av de oppmøtte.

- Jeg klarer ikke å se det helt egentlig. Jeg konsentrerer meg bare om å få den forbi, og ned der. Men jeg tror den treffer loffen hans og så får den en styring i den, og går inn, sier han og fortsetter:

- Skal jeg være helt ærlig så vet jeg ikke hva den egentlig traff, men for meg så det ut til at den var på vei ut, til side for mål.

Uansett; et svært viktig mål for MS. Og en lettet Frøshaug, som blant annet brant en kjempesjanse mot Stjernen i forrige hjemmekamp.

- Nå var det på tide å få en stang inn for meg også. Etter å ha satt dem over og alt mulig. Nå har jeg hatt mange sjanser, så det var godt, sier han.

Ikke 3-2

Likte etter 2-2 trodde hele Manglerudhallen at Craig Puffer fullførte snuoperasjonen. Dommeren dømte mål, men etter å ha kikket på video ble målet annullert. Sannsynligvis for obstruksjon på keeperen etter at Corey Elkins taklet Kristian Østby inn i egen keeper.

Tredje periode fortsatt i samme spor; tett og jevnt. Men nå igjen uten scoringer. Men med halvannet minutt igjen på lystavla klarte Manglerud Stars mest profilerte mann, David Booth å pådra seg en veldig urutinert utvisning, og ble send i boksen. MS måtte avslutte kampen med en mann mindre på banen, og et baklengs ville sannsynligvis bety 0 poeng.

Men MS holdt unna, og kampen gikk til forlengning. Fremdeles med over halvminuttet igjen av overtallet for Sparta. Da hjalp det ikke at MS-trener David Livingston klarte å snakke på seg en tominutter i pausen mellom tredje periode, og overtidsperioden. Dermed fikk Sparta kveldens tredje mulighet i fem mot tre spill. Denne gang var det definitivt for å avgjøre kampen.

Men nok en gang sto MS imot, og med drøye to minutter igjen av forlengningen heiste David Booth alle seilene og revansjerte den unødvendige utvisningen han pådro seg, som fort kunne sørget for tap.

I stedet for endte det med to poeng til MS, og ett til Sparta.

- Han var nok revansjesugen, og er jo så sterk der. Det at han kommer inn, og setter de der er vi helt avhengige av, sier Frøshaug.